Scenariul lui Sabău, demontat de Șumudică: "N-am vorbit cu nimeni de la U Cluj, nu m-a sunat nimeni de acolo. Informația lui Ovidiu Sabău este falsă"

Scenariul lui Sabău, demontat de Șumudică: "N-am vorbit cu nimeni de la U Cluj, nu m-a sunat nimeni de acolo. Informația lui Ovidiu Sabău este falsă"

Ioan Ovidiu Sabău afirmase în mai multe rânduri, în ultimele zile, că are informații sigure că Marius Șumudică ar urma să devină, din vară, antrenorul clujenilor. Acesta i-a transmis "Moțului" că are informații false.

Eu n-am purtat nicio discuție cu nimeni de la Cluj și țin să-i transmit asta fostului meu coleg de cameră! Neluțu știe foarte bine. Am vorbit în vară cu el, știa că am ofertă de la U Cluj și că am refuzat-o. I-am și explicat, am vorbit cu el mai multe date, după care el a semnat cu U Cluj.

Eu am o relație extraordinară cu Neluțu Sabău și nu aș putea să fac lucrul ăsta în momentul de față. Nici nu mă interesează. El mai are un an de contract. Eu am fost la Cluj și am lucrat cu rivala CFR. U Cluj este o echipă foarte bine pusă la punct, cu bani de transferuri, cu prime pentru jocuri.

N-am vorbit cu nimeni de la U Cluj, nu m-a sunat nimeni de acolo. Informația lui Ovidiu Sabău este falsă. Așa poate să zică oricine. El poate să stea liniștit și să antreneze U Cluj în continuare”, a declarat Marius Șumudică la Fanatik Superliga, pe Prima Sport 1.

"Sperietoarea" Șumudică

Vineri, la conferința premergătoare partidei cu Dinamo, încheiată 3-3, Ioan Ovidiu Sabău a fost rugat să comenteze o informație publicată de Fanatik potrivit căreia FC Universitatea Cluj ar fi demarat negocieri cu Marius Șumudică pentru a-l aduce ca principal în vară.

„A apărut vreun comunicat din partea clubului? Atunci dați-mi voie să cred că poate fi și adevărat acest zvon. Mi-am făcut contractul pe doi ani. Există o clauză. Dacă eu plec dau o sumă de bani, dacă ei mă dau afară, plătesc ei o sumă de bani. Dacă gruparea consideră că nu mai sunt potrivit sau sunt alții mai potriviți, eu renunț la acea clauză. Teama asta că nu putem rezilia cu Sabău că trebuie să-i dăm o sumă, nu există. Dacă pentru "U" Cluj există un alt antrenor care să ducă clubul la alt nivel, renunț la acea clauză și să vină unul mai potrivit pentru această echipă.

Acel zvon este adevărat, din păcate. Am informații, s-a luat legătura cu Șumudică. Posibil ca acel om să vină în club, cunosc acea persoană, iar acea persoană a promis că-l poate aduce pe Șumudică. Ăsta e adevărul, să nu ne ascundem după nu știu ce. Ăsta e adevărul. Informația o am de la o sursă de încredere, că s-a discutat, cineva din club cu acel om. Nu l-am întrebat pe Șumudică dacă vrea să vină. E un sâmbure de adevăr că el poate veni la Universitatea Cluj", a declarat Sabău în fața jurnaliștilor.

Radu Constantea: "Are contract pe 2 ani, ne-am stabilit un obiectiv de locurile 7-9"

Scenariul prezentat de antrenorul "studenților" a fost contrazis în aceeași zi de președintele Radu Constantea, care a afirmat că nu se pune problema schimbării lui Ioan Ovidiu Sabău, însă clubul caută să întărească departamentul sportiv cu oameni de fotbal.

”Este o declaraţie din punctul meu de vedere puţin neinspirată. Nu se pune problema să fie schimbat. Are contract pe 2 ani, ne-am stabilit un obiectiv de locurile 7-9. Suntem în obiectiv, nu văd rostul acelei declaraţii. Repet, niciodată nu ne-am gândit de când a venit şi de când a plecat Neluţu Sabău să aducem alt antrenor.

S-a început strategia pentru noul sezon, s-a discutat cu el. A fost făcut planul de cantonament pentru vară", a spus Radu Constantea la Prima Sport.

Întrebat dacă s-a discutat aducerea lui Dani Coman la "U", președintele clubului a spus: "Nu vrem să renunţăm la nimeni, nici la directorul sportiv. Vrem să trecem la următorul nivel şi asta înseamnă să aduci oameni noi. Coman este o soluţie, cu care am discutat acum doi ani, dar am discutat şi cu alte persoane care au activat la cluburi din ţară şi afară. Căutăm pe cineva să răspundă de zona sportivă, pe modelul cluburilor din Germania”.

Fake news x 2

Se pare, însă, că asigurările președintelui nu au fost de ajuns pentru Ioan Ovidiu Sabău, care a "recidivat" la finalul egalului cu Dinamo și s-a referit din nou la subiectul "Șumudică la U".

"E un subiect care pe mine personal nu mă afectează. S-a discutat. Am și eu sursa mea. Am înțeles că s-a discutat venirea. Nu trebuie să fiu surprins că se poate întâmpla așa ceva. Încercăm să terminăm campionatul acesta bine."

"U", egala lui Dinamo în penultima etapă din play-out

"U" Cluj şi Dinamo Bucureşti au terminat la egalitate, 3-3 (1-1), sâmbătă seara, pe Cluj Arena, într-o partidă din etapa a 8-a din play-out-ul Superligii. 

"U" a deschis scorul rapid, prin ex-dinamovistul Daniel Popa (5), lansat de Ante Roguljic. Dinamo a egalat spre finalul primei reprize, prin Andrei Ahmed Bani (37), cu un şut din marginea careului. Imediat după pauză, Dinamo a preluat conducerea, prin reuşita bulgarului Gheorghi Milanov (48), cu un şut la colţul scurt. Portarul sloven Adnan Golubovic, care a avut mai multe intervenţii providenţiale, a gafat nepermis la o centrare şi Dorinel Oancea (61) a egalat. Croatul Domagoj Pavicic (87) a adus-o din nou pe Dinamo în avantaj, la centrarea lui Bani, însă pentru scurt timp, deoarece Ovidiu Bic (90+1) a închis tabela, reluând mingea respinsă de Costin Amzăr, după o lovitură de cap a aceluiaşi Bic.

Cu Ioan Ovidiu Sabău pe bancă, "U" a câştigat doar un meci din ultimele şapte jucate în campionat (trei egaluri, trei eşecuri).

Comenteaza