Foto Fostul președinte al "U" Cluj, internat într-un azil, are nevoie de ajutor. „Șepcile Roșii” licitează un tricou al lui Chipciu

Fostul președinte al "U" Cluj, internat într-un azil, are nevoie de ajutor. „Șepcile Roșii” licitează un tricou al lui Chipciu
„Șepcile Roșii” licitează un tricou al lui Chipciu. Fostul președinte al Universității Cluj, internat într-un azil, are nevoie de ajutor
„Șepcile Roșii” licitează un tricou al lui Chipciu. Fostul președinte al Universității Cluj, internat într-un azil, are nevoie de ajutor

Dan Dragoș Crăciun a ocupat funcția de președinte al Universității Cluj la începutul anilor 2000. Acesta are nevoie de ajutor, fiind internat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Câmpia Turzii, iar Peluza "Şepcile Roşii" îi vine în ajutor cu o licitaţie.

"În această săptămână luminată suntem alături de domnul Dan Dragoș Crăciun, fost Președinte al Universității Cluj!", scrie clubul Universitatea Cluj pe pagina oficială de Facebook, unde a distribuit postarea „Șepcilor Roșii”. "Doctore, și drag prieten, după cum vezi, n-ai fost, nu ești și nu vei fi singur! De aceea suntem "U"nici!", a mai transmis "U" Cluj în postarea fanilor. 

Fostul arbitru FIFA, Dan Dragoș Crăciun, originar din Câmpia Turzii are nevoie de ajutor, fiind internat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Câmpia Turzii. Acesta se deplasează într-un scaun cu rotile deoarece în octombrie 2019, i-a fost amputat piciorul drept în urma unei crize diabetice.

"U" Cluj nu l-a uitat pe Dan Dragoș Crăciun și vine în ajutorul fostului arbitru, prin licitația unui tricou de joc al lui Alex Chipciu.

"Faptele bune și ajutorul pe care îl dăruim celor aflați în nevoie, ne înobileaza și ne luminează viața!
Licităm tricoul lui Alex Chipciu, semnat de toată echipa Universității Cluj.

Domnul profesor și medic, fost Președinte al Universității Cluj și arbitru FIFA, Dan Dragoș Crăciun, are nevoie de noi! Dânsul se afla internat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Câmpia Turzii , într-o stare de sănătate precară pe care o gestionează cu greu mai ales în urma amputării piciorului.

Licitația începe de la 800 lei, se desfașoară numai în comentariile la această postare și durează până vineri 14 Aprilie la ora 19:19. Distribuirea postării este binevenită, cu condiția să țineți cont despre ce am menționat mai sus. Câștigatorul îl vom anunța la sfârșitul perioadei dedicate licitației și-l vom contacta personal. Lumină în suflet tuturor!", transmit „Șepcile Roșii”. 

Fostul preşedinte al Universităţii şi fostul arbitru FIFA a povestit pentru gsp.ro, în urmă cu câţiva ani cum s-a întâmplat tragedia pierderii unui picior.

"N-au existat înainte niciun fel de semne (...) am participat la festivitatea de închidere a anului școlar la Universitatea Babeș-Bolyai, unde eram profesor, studenții m-au aplaudat, am plecat pe jos acasă și, când am ajuns, pur și simplu m-am prăbușit. Comă diabetică!

La Urgențe mi-au detectat o glicemie enormă, 520, și am fost internat la Spitalul CFR, la profesorul Negrean, fratele fostului fotbalist de la Bistrița, Sandu Negrean. E omul care, prin iscusința sa, m-a salvat de la moarte. Evoluția e acum favorabilă, am trecut peste ce a fost mai greu și, dacă mă va ajuta Bunul Dumnezeu să obțin și o proteză adecvată, sunt gata să mă adaptez la noua viață.

Sportul mi-a întărit caracterul și m-a ajutat să trec peste momentele grele. În plus, am șansa de a avea în jur niște oameni minunați la azilul din Câmpia Turzii, care se ocupă admirabil de cei handicapați, astfel că reușesc să recapăt puteri fizice și psihice pentru a depăși perioada aceasta cruntă", a povestit Dan Dragoș Crăciun într-un interviu acordat în vara anului 2020. 

Comenteaza