Silvăşan e realist în privinţa şanselor României la Eurobasket 2013

Silvăşan e realist în privinţa şanselor României la Eurobasket 2013
Mihai Silvăşan, căpitanul „U” Mobitelco şi al echipei naţionale de baschet, a declarat ieri, pentru site-ul oficial al clubului, că România porneşte cu şanse destul de mici la calificarea pentru „europenele” programate anul viitor. Printre adversarele „tricolorilor” în calificări se numără şi Lituania, una dintre forţele continentului.

Echipa reprezentantivă se află cantonată la Mediaş în aceste zile, urmând ca primul meci oficial să-l dispute pe 15 august, la Sibiu, contra Olandei. Alături de căpitanul Mihai Silvăşan, din lotul României mai fac parte alţi trei clujeni, Santa Szabolcs, Mihai Paul şi Cătălin Baciu. Silvăşan a declarat ieri pentru u-mobitelco.ro că România se poate prezenta onorabil în calificări, şansele de a ajunge la turneul final fiind, totuşi, destul de mici.

„Am făcut vizitele medicale, iar luni am efectuat primele antrenamente cu echipa. Totul este în regulă, suntem un lot tânăr de jucatori, care vrem să muncim. În ceea ce priveşte şansele de calificare, suntem realişti. Nu suntem printre favoritele grupelei, dar cu o atitudine pozitivă şi optimism sunt convins că putem să facem o treabă bună", a spus „Silvă". După două turnee de pregătire, în Belarus şi Israel, România va debuta în preliminariile Eurobasket, contra Olandei, la Sibiu. Din grupa „tricolorilor" mai fac parte reprezentativele similare ale Georgiei, Bosniei şi Lituaniei, jocurile de calificare urmând să se dispute în sistem tur-retur, în perioada 15 august - 11 septembrie.

(D.S.)

 

 

Etichete
Comenteaza