Spania s-a distrat cu Costa Rica. 7-0 sec, iar Gavi devine cel mai tânăr marcator din istoria "La Furia Roja"

Spania s-a distrat cu Costa Rica. 7-0 sec, iar Gavi devine cel mai tânăr marcator din istoria "La Furia Roja"
| Foto: FIFA / Facebook

Spania şi-a respectat statutul de favorită în confruntarea cu Costa Rica, la debutul „toreadorilor” la Cupa Mondială, în al doilea meci al Grupei E, învingând lejer cu 7-0, o echipă sudamericană ce a nu a reuşit să trimită nici măcar un şut spre poarta apărată de Unai Simon.

Dani Olmo şi Marco Asensio au deschis balul cu câte un şut ce a trecut foarte puţin pe lângă poarta lui Navas.

La a doua încercare, Dani Olmo nu a mai ratat, de data asta învingând-ul pe Navas cu un şut plasat peste costarican (1-0, min. 11), fiind urmat la doar 10 minute de Asensio, care a fructificat o angajare a lui Alba, cu un şut din prima, la colţul drept al porţii (2-0, min. 21).

Peste alte 10 minute, Ferran Torres a stabilit scorul primei reprize, transformând sigur o lovitură de pedeapsă, acordată după un fault în careu al lui Oscar Duarte (3-0, min. 31).

Puţin după revenirea de la vestiare, Feran Tores a făcut dubla, de data aceasta din acţiune, cu un şut din careu (4-0, min 54).

Gavi a devenit apoi cel mai tânăr marcator al Spaniei, din toate timpurile, marcând cu un şut din voleu, pentru 5-0, după o pasă lobată a lui Morata, mingea lovind întâi bara, după care s-a oprit în poarta lui Navas, spectator (min. 74).

A venit rândul lui Carlos Soler să marcheze pentru prima dată pentru „toreadori”, în 35 de meciuri jucate la naţională, profitând de o minge respinsă în faţa porţii adverse (6-0, min. 90).

După o pasă de gol foarte frumoasă, Alvaro Morata şi-a pus şi el numele pe lista marcatorilor, cu un şut la rădăcina bării, din marginea careului, din poziţie centrală (7-0, min 90+2). A fost cel de al 28-lea gol al atacantului de la Atletico Madrid în tricoul roşu al naţionalei.

Spaniolii au avut procentaj de 100 la sută la şuturile pe cadrul porţii, toate cele 7 tentative găsind interiorul plasei, elevii lui Luis Enrique terminând meciul cu o posesie zdrobitoare de peste 80 la sută.

Spania devine astfel lider în Grupa F, urmând să joace etapa viitoare derby-ul grupei cu Germania, în timp ce în celălalt meci se vor întâlni Costa Rica şi Japonia.

Comenteaza