Sparks n-a fost suficient: „U" BT Mobitelco a pierdut la Piteşti

Sparks n-a fost suficient: „U
Americanul Josh Sparks a bifat la Piteşti cea mai bună evoluţie de când s-a transferat la „U" BT Mobitelco, însă prestaţia s-a n-a putut împiedica înfrângerea echipei clujene. „Studenţii" au pierdut la 17 puncte diferenţă, 76-93, înregistrând, astfel, al treilea eşec din acest sezon.

Sparks a bifat 33 de minute pe parchet, timp în care a reuşit 32 de puncte, 9 recuperări şi 3 pase decisive pentru un indice de eficienţă de 39. A fost cea mai bună prestaţie a tânărului pivot american, de la venirea sa la „U", dar echipa lui Dorin Pintea a pierdut, surprinzător, în faţa Piteştiului. „Studenţii" erau favoriţi, măcar în teorie, în urma victoriei reconfortante contra Mediaşului, însă piteştenii au avut nevoie de numai un sfert pentru a-i trezi la realitate. La prima pauză, gazdele aveau deja un avantaj confortabil, 27-13, care s-a păstrat aproape intact după finalul primei reprize, 41-28. Nici actul al treilea nu a fost la îndemâna clujenilor, care s-au îndepărtat simţitor de adversari, astfel că soarta partidei era deja scrisă. „U" a pierdut cu 76-93, dar a răms pe locul patru, cel puţin până aseară când au fost programate şi restul partidelor din etapa a VIII-a. Cu excepţia lui Sparks, pentru „studenţi" au mai marcat Silvăşan 18, Hargrove 13, Kuburovic 4, Pogacean 4, Medvedj 3 şi Lalovic 2. De la gazde, Krapic 18, Ulmer 17, Barro 14 şi Tutt 10 au depăşit bariera celor zece puncte marcate.

Azi, clujenii vor juca împotriva Farului Constanţa, la Bucureşti, o partidă ce contează pentru ultima etapă din tur, dar care se joacă în devans. Apoi, luni 25 noiembrie „U" BT Mobitelco va primi vizita BC Timişoara într-unul din capetele de afiş ale rundei cu numărul 9.

 

Comenteaza