Sports Festival 2024, gata de start. Ce aduce cea de-a cincea ediție a evenimentului

Sports Festival 2024, gata de start. Ce aduce cea de-a cincea ediție a evenimentului
| Foto: Sports Festival

Demonstrativ de tenis cu legendele acestui sport, zeci de competiții și zone de inițiere în sport, concerte și multe altele la cea de-a cincea ediție a festivalului!

Sports Festival 2024 va transforma Cluj-Napoca în epicentrul sportului mondial, aducând în fața publicului o multitudine de activități sportive atractive și ocazii unice precum: demonstrativul de tenis în premieră mondială cu Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep și Andrei Pavel, masterclass cu legende ale tenisului mondial, discuții cu sportivi români de renume, inițiere în 30 de sporturi.

Printre competițiile organizate se numără Survivor România și Crosul Supereroilor, dar și premiere pentru festival precum: Red Bull Four 2 Score și Canicross. Nu vor lipsi de la Sports Festival demonstrațiile de dans, clasele de sport la scenă, mâncarea delicioasă și concerte pline de energie. Ca de obicei, accesul în zona outdoor de festival este liberă.

Demonstrativ legendar de tenis

Andre Agassi și Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial, vin la Sports Festival pentru un demonstrativ de excepție. Spectacolul de tenis va avea loc în  15 iunie, de la ora 18.00, în BT arena, în cadrul celei de-a cincea ediții a festivalului (13-16 iunie 2024). Agassi și Graf vor juca în premieră în fața publicului din România, alături de Simona Halep și Andrei Pavel, formulă de patru care este o premieră globală. Spectacolul de tenis va avea loc în  15 iunie, de la ora 18.00, în BT arena.

Masterclass exclusiv cu Andre Agassi și Steffi Graf

Andre Agassi și Steffi Graf vor susține un masterclass exclusiv în cadrul Sports Festival, oferind publicului ocazia de a afla detalii fascinante din culisele carierelor lor impresionante. Evenimentul va avea loc pe 16 iunie, de la ora 14:00, în BT Arena și va fi moderat de Andreea Esca. Locurile sunt limitate, iar biletele pot fi achiziționate de pe bilete.sportsfestival.com. Taxa de participare este de 100 de lei, iar jumătate din valoarea fiecărui bilet vândut va fi donată pentru susținerea activității Fundației Nadia Comăneci.

Inițiere în 30 de sporturi

Sports Festival 2024 va aduce la Cluj-Napoca un adevărat spectacol al diversității sportive. 30 de zone de inițiere gratuite vor fi amenajate, oferind participanților de toate vârstele șansa de a descoperi cât de colorat, divers și distractiv e universului sportului - aikido, atletism, baschet, bocce, caiac, ciclism, cross training, functional training, dance, escaladă, fotbal, gimnastică ritmică, gimnastică aerobică, kyokushin, handbal, majorete, roundnet, rugby, șah, schi fond, tenis de câmp, volei, judo, patinaj pe role, fitness Worldclass, golf, tenis de masă, canicross, evaluare motrice și badminton.

Noutățile acestei ediții includ introducerea în zona de inițiere în sport a majoretelor, canicross-ului, a evaluărilor motrice și a patinajului pe role. Fiecare zonă de inițiere este concepută pentru a oferi o experiență autentică, cu traineri specializați. Orarul zonelor de inițiere este: joi - 14:00 - 19:00, vineri - 11:00 - 18:00, sâmbătă și duminică - 10:00-19:00.

Sports Talks - Povești motivaționale din sport

Sports Festival 2024 nu este doar despre mișcare fizică, ci și despre inspirație și poveștile de succes ale celor care au transformat sportul într-un stil de viață. Sports Talks va aduce în fața publicului personalități importante din lumea sportului care vor vorbi despre tema acestei ediții: motivația. Participanții vor putea descoperi povești fascinante de culise. Moderatori: Cristian Mîndru și Mihnea Măruță.

Programul Sports Talks:

Joi, 13 iunie

  • 16:00 - 16:30 - Patrick Ciorcilă, co-fondator Sports Festival, directorul celui mai bun turneu WTA250 din lume, Transylvania Open
  • 16:45 - 17:15 - Răzvan Peristeri, psihoterapeut și președinte al Aikido Cluj Aikitenshin Dojo și al Federației Române de Aikido Modern
  • 17:30 - 18:00 - Sorin Babii, Fost trăgător de tir român, laureat cu aur la Seul (1988) și cu bronz Barcelona (1992). A reprezentat România la șase ediții ale Jocurilor Olimpice. În prezent este președintele Federației Române de Tir.

Vineri, 14 iunie

  • 11:00 - 11:30 - Mihai Silvășan, fost baschetbalist, antrenor al U-BT Cluj-Napoca și al echipei naționale de baschet masculin a României
  • 11:45 - 12:15 - Laura Gavrilaș, nutriționist, dietetician, membru în Consiliul Director al Asociației Dieteticienilor din România și cadru didactic al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.
  • 12:30 - 13:00 - Arian Notrețu, sportiv paralimpic, campion mondial la Campionatul Mondial de Înot de la Berlin (2022), triatlonist
  • 13:15 - 16:00 - Coffee Break
  • 16:00 - 16:30 - Irina Deleanu, președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică
  • 16:45 - 17:15 - Gabriel Cotea, fondatorul COTEA MEDICAL CENTER, specialist în tratarea durerilor osteo-articulare la sportivi, prin acupunctură; maestru în Aikido, centura neagră de 5 dani
  • 17:30 - 18:00 - Cătălin Moroșanu, kickboxer și pugilist român profesionist la categoria grea și fost jucător de rugby

Sâmbătă, 15 iunie

  • 11:00 - 11:30 - Toma Coconea, atlet de anduranță și parapantist, singurul participant la toate edițiile Red Bull X-Alps din lume
  • 11:45 - 12:15 - Constantina Diță, fostă atletă, campioană olimpică la maraton
  • 12:30 - 13:00 - George Baltă, speaker motivațional, fost rugbist
  • 13:15 - 13:45 - Virginia Ruzici, fostă jucătoare profesionistă de tenis (BEST: 8WTA), fost manager al Simonei Halep și comentator Eurosport
  • 13:45 - 15:15 - Coffee Break
  • 15:15 - 15:45 - Theo Cercel, preparator fizic român care a lucrat cu: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan
  • 16:00 - 16:30 - Emi Cățe, jucător de baschet român (U-BT Cluj-Napoca)
  • 16:45 - 17:15 - Ania Caill, cea mai bună schioare alpină din România, singura reprezentantă a României în Cupa Mondială de Schi Alpin, cu două participări la Jocurile Olimpice de Iarnă & Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill, fost schior profesionist de schi alpin olimpic (Jocurile Olimpice 2014)

Duminică, 16 iunie

  • 11:00 - 11:30 - Andrei Pavel, antrenor de tenis, considerat cel mai valoros tenismen român de la Ilie Năstase (BEST: 18 ATP)
  • 11:45 - 12:15 - Robert Glință, fost înotător olimpic, record mondial la juniori și record național pentru seniori 100m spate în bazin scurt
  • 12:30 - 13:00 - Omer Tetik, director general Banca Transilvania
  • 13:00 - 15:15 - Coffee Break
  • 15:15 - 15:45 - Ciprian Lupu, primul pilot român în scaun cu rotile, a intrat în Cartea Recordurilor ca prima persoană din lume care obține un titlu de Campionat Național al unei categorii, în competițiile automobilistice
  • 16:00 – 16:30 - Alisia Perșa, campioană mondială la Street Workout, Cristian Sandru & Adi Lupu, practicanți Street Workout și Calisthenics
  • 16:45 - 17:15 - Cătălin Sprînceană, Președintele Federației Române de Ciclism, manager al echipei de ciclism MTB BikeXpert Racing Team, comentator sportiv

COMPETIȚII ȘI EVENIMENTE SPECIALE

Survivor România

Circuitul Survivor România revine anul acesta, la Sports Festival, pentru toți cei cu spirit de aventură. Fanii celebrei emisiuni se vor putea întrece în forță, rezistență și îndemânare. În plus, ei vor avea șansa să îi cunoască pe unii dintre cei mai îndrăgiți ”supraviețuitori”, care vor și comenta întrecerile:

  • joi - prezentatorul Daniel Pavel & Andrei Krisan
  • vineri - prezentatorul Daniel Pavel, Ștefania & Andrei Krisan
  • sâmbătă - Jorge & Ștefania
  • duminică - Jorge & invitat surpriză

Secțiunea Survivor România din cadrul Sports Festival este powerd by PRO TV și realizată cu sprijinul Federației Române de Sporturi cu Obstacole.
Competiție internațională de șah

Sports Festival va găzdui cea de-a doua etapă a circuitului Grand Prix România. Competiția de șah rapid se va desfășura între 13-14 iunie, în sala BT ARENA și are un fond de premii impresionant ce se ridică la 30.000 EUR. Simultan cu acest circuit se va desfășura și proiectul ”Educație prin șah”. Ambele evenimente sunt organizate de Federația Română de Șah. Ca și anul trecut, multiplul campion mondial, Viswanathan Anand ca fi prezent la competiția de șah de la Sports Festival.

Red Bull Four 2 Score

O competiție inovatoare de fotbal 4 la 4 - Red Bull Four 2 Score - vine la Sports Festival, pe 15 și 16 iunie. Este al doilea an în care jucători amatori, atât bărbați, cât și femei din întreaga lume își demonstrează abilitățile și luptă să-și reprezinte țara în finala mondială care va avea loc la RB Leipzig, în Germania.

Red Bull Four 2 Score este conceput special pentru jucători și fani ai fotbalului de atac. Fiecare echipă, formată din 4 membri și o rezervă, joacă meciuri de câte 10 minute, fără pauze și fără portar. În cadrul Sports Festival vor avea loc 2 etape de calificări, ultimele înainte de finala națională din 23 iunie, de la București.

Canicross

Începând din acest an, cățeii devin oficial participanți ai competițiilor Sports Festival. Iubitorii sportului care au acasă un prieten patruped au șansa de a concura împreună, în premieră, la două probe: OBSTACLE RUN, tandem om și câine pe un circuit cu obstacole de aproximativ 300m, și DOG SPEED RUN, o probă de alergare a cățelului spre stăpân pe un culoar de 50m. Canicross va avea loc duminică, 16 iunie, în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Crosul Supereroilor

Competiția dedicată amatorilor va avea loc duminică, 16 iunie. Participanții vor avea din nou șansa de a-și încerca forțele într-un cadru organizat, dar și de a susține o cauză nobilă: renovarea secției de Neonatologie a Maternității Stanca din Cluj-Napoca prin campania „Spitale Publice din Bani Privați” (Fundația Metropolis). Vor fi organizate 3 probe: 10K OPEN feminin/masculin, 5K OPEN feminin/masculin și FAMILY 5 KM.


Turneu de fotbal pentru copii U8-U14

Copiii pasionați de fotbal înscriși la turneu vor participa la categoriile Under 8 și Under 14. Competiția va avea loc în perioada 14-16 iunie și este organizată de Sports Festival în parteneriat cu FC Universitatea Cluj, Federația Română de Fotbal și Universitatea Babeș-Bolyai.

Rugby – minirugby și turneu național U14

Finala turneului național de rugby Under 14 va avea loc în cadrul Sports Festival, duminică, 16 iunie, în Parcul Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca. Sâmbătă, 15 iunie, va avea loc o competiție de minirugby pentru echipe de copii U6, U8, U10 și U12.

Beach Volley SUPER OPEN

Pasionații de beach volley se vor întrece la Super Open-ul organizat în 15-16 iunie, pe cele două terenuri de volei pe nisip amenajate în Parcul Babeș. Startul se va da pentru 24 de echipe la categoria Amatori Masculin și 16 echipe la categoria Amatori Feminin. Modalitatea de joc va fi tablou cu dublă eliminare.

Concerte și distracție la scenă

Ca de obicei, din cadrul Sports Festival nu vor lipsi concertele prin care publicul va fi invitat la mișcare prin dans. Joi, 13 iunie, la ora 20:00, pe scena principală a evenimentului, vor urca cei de la Voltaj. Vineri, atmosfera va fi întreținută de Ami, iar sâmbătă de MC Dylma. În ultima zi a festivalului, distracția începe cu Zurli Show, iar apoi continuă de la ora 20:00 cu Otravă și Andreea Esca. În timpul zilei, la scenă vor fi organizate diverse clase de aerobic, fitness și dans.

Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sport din România, ajunge în 2024 la cea de-a cincea ediție. În 2023, a atras un număr record de participanți: peste 150.000 de copii și adulți au descoperit și s-au bucurat de un întreg univers al sportului. Festivalul înseamnă 4 zile dedicate sportului care includ activități de inițiere, provocări sportive, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, masterclassuri dedicate profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive și evenimente demonstrative care transformă sportul într-un adevărat spectacol.

Comenteaza