Video Sportul clujean primește mai mulți bani de la Primărie în 2024. Ce spune Emil Boc

Sportul clujean primește mai mulți bani de la Primărie în 2024. Ce spune Emil Boc
| Foto: ZIUA de Cluj

Autoritățile locale au alocat pentru proiecte culturale și activităţi sportive o sumă cu 25% mai mare decât în 2023.

Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca vor acorda finațări nerambursabile în valoare de 38 de milioane de lei pentru proiecte culturale și activităţi sportive în 2024. Din această sumă, 21.875.000 lei vor merge către structurile sportive.

Emil Boc se bucură că au autoritățile locale au reușit să aloce sume atât de importante și a evidențiat din nou importanța sportului, încă de la vârste fragede.

"E o alocare mai mare decât anul trecut. Dacă ne gândim la 2012, cred că e de 5 ori mai mare. Mă bucur că și în acest an am reușit această alocare substanțială pentru sportul clujean și să dăm șansa atât cluburilor, cât și ONG-urilor și asociaților sportive să facă sport.

Noi susținem sportul de masă prin acele vouchere pentru elevii din clasele a III-a. E un început, care îi va sprijini pe părinți și îi va încuraja pe copii să înceapă sportul cât mai repede. Dacă faci sport vei avea o viață de calitate", a declarat primarul la ZIUA Live.

Din totalul sumelor alocate de Primărie și Consiliul local pentru sport, 12,2 milioane lei vor merge către Universitatea Cluj. De sume importante beneficiază și Clubul Sportiv Universitatea (3,5 milioane de lei) și U-BT Cluj-Napoca (2,6 milioane de lei).

Comenteaza