"Studenţii" merg în fieful lui "Pinalty". Ceahlăul are un procentaj excelent acasă

Elevii lui Ionel Ganea continuă lupta pentru menţinerea în Liga I şi vor juca vineri seară cu una dintre principalele contracandidate, Ceahlăul Piatra Neamţ, echipă specialistă a jocurilor de acasă.

"Studenţii" au pierdut în ultima etapă în faţa lui Gaz Metan Mediaş şi nu sunt scăpaţi de emoţiile retrogradării, însă un succes în Moldova ar aduce liniştea în tabăra clujeană. Clubul finanţat de Gheorghe Ştefan (zis "Pinalty), primarul din Piatra-Neamţ, a câştigat pe teren propriu 24 din cele 27 de puncte acumulate până acum, fiind una dintre formaţiile bune pe teren propriu din Liga I.

Cu Ganea pe bancă, Universitatea a ajuns la 29 de puncte în 2013, având o serie de şase partide consecutive fără victorie. Etapa trecută, însă, „studenţii" au fost învinşi pe teren propriu de Gaz Metan Mediaş, iar emoţiile retrogradării le dau fiori „Şepcilor roşii". Clujenii vor evolua în această seară împotriva Ceahlăului Piatra Neamţ, principala contracandidată la evitarea matineului. Moldovenii, cu un total de 27 de puncte, sunt la două lungimi în spatele lui „U" şi nu îşi permit nici un pas greşit pe teren propriu. „E un joc extraordinar de important pentru noi şi vom avea parte de un adversar dificil, care a avut o serie de rezultate foarte bune. Universitatea Cluj a arătat o organizare bună în joc şi nu este întâmplător că a adunat atâtea puncte în retur. Ca să sperăm că ne vom salva trebuie să învingem cu orice preţ", a spus Costel Enache, tehnicianul nemţenilor, echipă care a acumulat 24 dintre cele 27 de puncte în meciurile de pe teren propriu. Ionel Ganea susţine că Ceahlăul porneşte ca favorită, dar anunţă că "U" îşi va vinde scump pielea „E normal să aibă un uşor avantaj pentru că joacă în faţa propriilor fani, dar vă asigur, noi vom intra pe teren cu gândul de a învinge, aşa cum o facem la fiecare joc", a explicat antrenorul „studenţilor".

Ganea nu va putea conta la acest joc pe Adrian Popa II şi pe Lucian Turcu, ambii fiind suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. De asemenea, Ionuţ Boşneag este indisponibil după ce a suferit o fractură de pomete în meciul cu Gaz Metan Mediaş din ultima etapă. Va reveni, însă, Apostol Muzac, mijlocaşul fiind anunţat titular. Ganea e hotărât să-i menţină în continuare pe banca de rezerve şi pe Tony, respectiv Szekely, considerând că ambii nu se află în cea mai bună formă fizică şi că nu pot duce un meci întreg într-un ritm susţinut. „Nu ştiu dacă vor juca din primul minut, pentru că Janos tocmai şi-a revenit după nişte probleme medicale, iar Tony se află la 60% din potenţialul său fizic", a spus antrenorul „studenţilor" după înfrângerea cu Mediaş. În aceste condiţii, "U" ar putea începe partida în următoarea formulă: Niculescu - Ciupe, Raţiu, Ninu, Nicola - Bucşa, Muzac - Buleică, Hidişan, Borza - Dedu (Apostu).

Partida dintre Ceahlăul şi „U" se va disputa azi, de la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Etichete
Comenteaza