Tade este aproape de un transfer la Steaua

Tade este aproape de un transfer la Steaua
Golgheterul sezonului trecut al Ligii I și cel mai valoros jucător al CFR Cluj se află în tratative pentru un stransfer la campioana României.

Gregory Tade a fost unul dintre jucătorii instrumentali în clasarea echipei CFR Cluj pe locul al 3-lea la capătul ediției 2014-2015 a Ligii I. Atacantul francez a înscris 18 goluri, devenind golgheterul ligii.

Problemele financiare ale echipei din Gruia au făcut ca păstrearea lui Tade să fie prea puțin probabilă, astfel încât atacantul a fost declarat transferabil. Steaua este principala candidată să preia serviciile sale. Echipa bucureșteană, campioană și câștigătoare a Cupei României în urmă cu o lună, dorește să-și rezolve problemele avute în atac prin achiziționarea lui Tade.

Vorbind despre transfer, Iuliu Mureșan a declarat: „Este vorba de o sumă de bani. Dacă Steaua o plăteşte, el pleacă. Dacă nu, rămâne. Tade este mai scump decât Muniru. În general atacanţii sunt mai scumpi decât ceilalţi jucători, iar el este şi golgheterul campionatului. Suma nu sare de 1 milion de euro, nimeni nu dă în România atât. Eu cred că Tade pleacă pentru că sunt mai multe oferte pentru el, din mai multe campionate. Inclusiv Steaua, chiar am vorbit cu Vali Argăseală.

Ar fi o pierdere pentru noi, dar o compensăm. Am transferat deja un atacant foarte bun, care a dat cinci goluri în primele două meciuri. Se lipeşte foarte bine la gol. Este un atacant spaniol, Cristian Lopez. Vârf oportunist care are şcoala de fotbal făcută la Real Madrid şi Valencia. Un jucător cu calităţi, de care sunt convins că va face faţă. Mai avem un atacant de 1,89 m, un vârf de careu de la o echipă de primă ligă, dintr-un campionat puternic. Dacă vine şi el, chiar stăm mai bine. Sperăm să vină miercuri sau joi.”

„Tade poate fi una dintre variante, dar să vedem dacă ne vom înțelege cu el. Depinde ce pretenții are. Mai nou, ajungi să te înțelegi cu clubul, dar nu te înțelegi cu jucătorul. Vezi cazul Anton. Noi ne-am înțeles cu cei de la Pandurii, am convenit asupra unei sume de bani, plus jucători, dar jucătorul a avut pretenții exagerate” a spus Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine la Steaua.

CFR Cluj a pierdut deja una dintre piesele sale importante în urmă cu câteva săptămâni, atunci când căpitanul Ciprian Deac s-a transferat în Kazahstan.

Comenteaza