Toni Conceicao, acuzații după ultimul mandat la CFR Cluj: “Nu pot să accept să apară intervenţii în activitatea tehnică a echipei”

Toni Conceicao, acuzații după ultimul mandat la CFR Cluj: “Nu pot să accept să apară intervenţii în activitatea tehnică a echipei”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fostul tehnician din Gruia, în prezent selecționer al Camerunului, a vorbit despre ultima sa perioadă alături de “feroviari”, când a fost demis deși se afla pe primul loc.

De-a lungul timpului, Toni Conceicao a devenit unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria CFR-ului. Portughezul a avut trei mandate în Gruia, care au fost încununate de succes de fiecare dată. Totuși, ultima sa aventură alături de clujeni i-a lăsat un gust amar. Tehnicianul a fost demis, deși echipa era pe primul loc în LIga 1.

Conceicao a voribt despre ultima sa experiență în Gruia. “În România, am câştigat tot ce se putea ca antrenor: două campionate, trei Cupe şi o Supercupă. Este o ţară în care mi-a plăcut să trăiesc, chiar dacă mentalitatea nu este întotdeauna cea mai corectă. Acest lucru dă naştere la situaţii bizare. Eu şi staff-ul meu am fost concediaţi când echipa era pe primul loc în campionat. Asemenea lucruri nu sunt normale.

Pot să mărturisesc că, cu o săptămână înainte de această întâmplare, preşedintele clubului ne-a sunat şi ne-a spus că vrea să mai continuăm şi pe următorii cinci ani. După ceva timp, preşedintele celor de la Cluj m-a sunat şi mi-a spus că a greşit că a renunţat la noi.

Oamenii mă cunosc ca antrenor, cred că am deja o cariera destul de lungă, care vorbeşte de la sine. Nu pot să accept să apară intervenţii în activitatea tehnică a echipei, apăr independenţa şi libertatea. Nu pot să ţin partea deciziilor cu care nu sunt de acord. N-am făcut-o şi nu o voi face niciodată”, a declarat portughezul în presa din țara natală.

În vârstă de 58 de ani, Conceicao a pregătit-o pe CFR Cluj în 90 de meciuri, înregistrând 48 de victorii, 26 de remize și 16 înfrângeri.

Comenteaza