Tony, artizanul victoriei cu Mureşul Deva

Tony, artizanul victoriei cu Mureşul Deva
Arieşul Turda a bifat prima victorie în mandatul tehnicianului Florin Fabian, după 2-0 cu Mureşul Deva, partidă în care atacantul împrumutat de “U” pe Arieş, Nwakaeme Anthony, a fost coautor la ambele goluri, izbutind în alte două ocazii să trimită balonul în bară. Întâlnirea, care a contat pentru etapa a IX-a a seriei Vest a ligii secunde, s-a disputat sâmbătă pe “Municipalul” turdean.
După ce şi-au făcut un obicei în a pierde meciurile pe care le-au controlat clar în prima repriză, tradiţia nu s-a mai repetat sâmbătă, la prima victorie a “vulturilor” cu noul antrenor, Florin Fabian, pe bancă. Turdenii au deschis scorul în minutul 23, când Tony l-a angajat în careu pe Şaim, iar ultimul a punctat cu un şut la colţul lung. Nigerianul a trecut pe lângă cel de-al treilea gol în tricoul Arieşului, dar a reluat în transversală (28), pentru ca la următoarea acţiune de atac să-l “servească” excelent pe Cătălin Bucur, cel din urmă dublând avantajul “alb-roşiilor” (34).

Până la pauză, acelaşi Tony ar fi putut să majoreze avantajul gazdelor, însă a reluat în transversală centrarea lui Gheţi (42). Replica oaspeţilor a sosit la ultima acţiune a primei reprize, când Ginghină, a trimis în braţele goalkeeper-ului Pampea din poziţie “unu la unu” (45). La reluare, turdenii au părut mai degrabă interesaţi să conserve rezultatul de pe tabelă, singura ocazie notabilă aparţinându-i lui Şaim, al cărui trasor din lovitură liberă a fost respins în corner de portarul Pârvu (70).

Cu toate că a debutat cu o victorie pe banca Arieşului, tehnicianul Florin Fabian a remarcat condiţia fizică precară a elevilor săi. “Mă bucură faptul că am obţinut victoria. Am dominat clar prima repriză. Am încercat să repar din mers problemele, dar în partea a doua s-a observat slaba pregătire fizică la unii jucători. Acolo mai trebuie lucrat”, a declarat antrenorul, citat de liga2.ro. În urma acestui rezultat, turdenii au urcat pe locul 10, cu tot atâtea puncte, iar etapa viitoare se vor deplasa în fieful liderului Petrolul Ploieşti.


Etichete
Comenteaza