Tony, “asul” din mâneca turdenilor în 2010: “A fost jucătorul anului!”

Tony, “asul” din mâneca turdenilor în 2010: “A fost jucătorul anului!”
Oficialii divizionarei secunde Arieşul Turda au vorbit în termeni laudativi la adresa atacantului nigerian împrumutat de la “U”, Nwakaeme Anthony “Tony”, după evoluţiile sale constante din turul campionatului, perioadă încununată cu cinci reuşite în tricoul “alb-roşiilor” şi titlul de golgeter al formaţiei.
Fotbalistul va efectua pregătirea de iarnă cu Universitatea Cluj şi ar putea debuta din primăvară în Liga I dacă tehnicianul Ionuţ Badea îl va reţine în lot după cantonamentul echipei din Antalya.

Fără aportul jucătorilor importanţi din ediţia precedentă, care au ales la unison să plece din cauza situaţiei financiare precare a clubului, turdenii au început sezonul sub semnul incertitudinii. Ardelenii au găsit în ultimul moment “soluţia de avarie” şi au aliniat la startul campionatului un lot format din jucători liberi de contract sau împrumutaţi de la “U” Cluj, cum a fost cazul lui Bogdan Dolha, Fabian Teuşan, Radu Danciu, Rareş Takacs sau al nigerianului Nwakaeme “Tony”.

Ultimul s-a dovedit a fi “omul momentului” la Turda după ce a marcat jumătate din golurile înscrise de echipa sa în prima parte a sezonului. Mai mult, evoluţiile sale au atras atenţia conducerii “Şepcilor roşii”, el fiind “monitorizat” de finanţatorul “alb-negrilor”, Florian Walter, la ultima reprezentaţie a turdenilor în faţa propriilor suporteri, cu ACU Arad. “Tony a fost fără îndoială jucătorul anului la Arieşul, un fotbalist foarte util. Am urmărit meciul Universităţii cu FCM Târgu-Mureş şi cred că trebuie să acumuleze experienţă pentru a juca în Liga I. Depinde şi de antrenorul Ionuţ Badea dacă îl va opri în lot sau va decide că mai are nevoie de meciuri la nivelul eşalonului secund. În afara sa, ceilalţi fotbalişti de la «U» (Dolha, Teuşan, Danciu – n. red.) nu au impresionat. Ei sunt împrumutaţi până la vară, dar nu mă pot pronunţa în privinţa lor”, ne-a declarat Virgil Blasiu, preşedintele de onoare al FC Arieşul.

Acesta a făcut o scurtă “radiografie” a turului de campionat şi spune că formaţia se va despărţi de mai mulţi fotbalişti, în ciuda problemelor financiare. “A fost o perioadă plină de ghinioane pentru noi, ne aşteptam să acumulăm mai multe puncte şi să fim mai sus în clasament. Am avut neşansă la Mioveni, chiar dacă ei au ratat două penalty-uri, am pierdut pe final, dar şi în alte meciuri. Ne vom despărţi de câţiva jucători şi încercăm să aducem alţii în locul lor, chiar dacă nu stăm bine cu banii. Vom vedea ce va fi”, a conchis Blasiu. Arieşul Turda a încheiat turul seriei Vest a ligii secunde pe locul 11, cu o “zestre” de numai 15 puncte.


Etichete
Comenteaza