Totul despre meciul România - Spania. „Atenţie la biletele cumpărate la negru!" Când se intră pe stadion

Totul despre meciul România - Spania. „Atenţie la biletele cumpărate la negru!
Duminică seara, tricolorii vor întâlni Spania, la Cluj. Totul despre această partidă-eveniment.

Directorul Cluj Arena SA, Radu Raţiu, a dat marţi, la emisiunea „1 la 1", de la Realitatea FM, ultimele informaţii despre meciul România - Spania, programat duminică, de la 21:45. Raţiu a vorbit despre gazon, afluirea publicului, bilete, antrenamente oficiale, dar a vorbit şi despre calităţile Cluj Arena care îl fac mai modern decât Naţional Arena.

Despre gazon...

Gazonul a fost supraînsămânţat, fiind folosite seminţe speciale, rezistente la temperaturi mai scăzute, drenat, încălzit, acoperit pe timp de noapte cu o folie specială şi tuns des. Până la meci, terenul va mai fi tuns de două ori. „Va fi perfect până sâmbătă. Nu este nicio şansă să sară glii, pentru că iarba noastră este de la inaugurare, are rădăcina la 50 de centimetri adâncime", a spus şeful stadionului.

Despre afluirea publicului...

Raţiu i-a invitat pe cei care au bilete să vină din timp la stadion. Porţile vor fi deschise la 19.45. „Fac un apel ca lumea să vină cu o oră - o oră şi jumătate mai devreme, pentru a putea intra în stadion. Trecerea prin turnicheţi şi controlul durează. Vor fi 30.000 de oameni şi durează aproape 90 de minute să poată intra toţi", a explicat Radu Raţiu. Străzile din jurul stadionului vor fi blocate, iar oamenii de ordine nu vor lăsa pe nimeni să se apropie de stadion dacă nu deţine bilet, invitaţie sau acreditare. Se aşteaptă ca majoritatea spectatorilor să vină la stadion cu mijloace de transport în comun, pentru că parcarea subterană a Cluj Arena va fi ocupată exclusiv de invitaţi şi oficiali, astfel că în zonă mai rămân, ca opţiuni de parking, Sala Polivalentă şi platoul sălii „Horia Demian".

Despre bilete...

Nu mai există bilete decât în zona unde vor sta suporterii spanioli. Acolo s-au vândut deocamdată sub 20% din capacitate. În rest, stadionul este ocupat 100%. „Atenţie la biletele cumpărate la negru. Unii şi-au primit biletele prin curier, alţii şi-au listat de pe internet codul de bare. La Bucureşti s-au întâmplat cazuri ca un bişniţar, cum se spune popular, să vândă acelaşi cod de bare mai multor persoane. A intrat doar primul care s-a prezentat, iar ceilalţi au rămas pe afară. Sper să nu se întâmple şi la Cluj aşa", a tras un semnal de alarmă şeful Cluj Arena.

Despre antrenamentele oficiale...

România are programat antrenamentul oficial sâmbătă, la 18, cu 15 minute deschise presei, iar Spania, la 19:30. „Nu ştim deocamdată dacă este deschis publicului sau presei, joi vom afla", a declarat Radu Raţiu. Cele două delegaţii sosesc la Cluj vineri seara, la fel şi arbitrii. România va trage la Grand Hotel Italia, Spania, la City Plaza.

Radu Raţiu a explicat, la Realitatea FM, şi care sunt calităţile care fac din Cluj Arena un stadion mai competitiv decât Naţional Arena:

  • are instalaţia de nocturnă mai puternică, de 3.000 de lucşi, care permite filmarea full HD. „Este o putere net superioară faţă de cea de la Naţional Arena", a spus Raţiu
  • scaunele de pe Cluj Arena sunt mai late, rabatabile şi mai confortabile, în vreme ce la Bucureşti sunt fixe
  • sala de conferinţe este mai mare, tip amfiteatru, cu mai multe locuri şi posibilitatea de traducere simultană în patru limbi. „Avem o acustică foarte bună. În acea sală a făcut repetiţii şi filarmonica din Cluj", s-a mândrit Radu Raţiu
  • instalaţia wireless funcţionează pe tot stadionul. Sunt două firme diferite care oferă internet spectatorilor, oficialilor şi jurnaliştilor

 

Comenteaza