News alert Video Transylvania Open rămâne la Cluj-Napoca. Organizatorii au cumpărat licența unui turneu de tradiție

Transylvania Open rămâne la Cluj-Napoca. Organizatorii au cumpărat licența unui turneu de tradiție
| Foto: Transylvania Open

Competiția WTA 250 va fi organizată în 2025, în perioada 1-9 februarie, în BT Arena. 

Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca votat doi ani la rând cel mai bun turneu din lume la categoria lui, va fi organizat de acum în baza unei licențe permanente. Procesul de achiziție a fost încheiat de curând.

Organizatorii au cumpărat licența utilizată de un turneu cu tradiție: Palermo Ladies Open - o istorie de 35 de ediții organizate începând cu anul 1988. Transylvania Open a avut până acum trei ediții organizate în luna octombrie, iar cea de anul acesta, în februarie. Următoarea ediție va fi organizată în 1-9 februarie 2025.

Licența recent achiziționată oferă posibilitatea organizării turneului oriunde în lume, însă echipa Transylvania Open își dorește ca evenimentul să rămână la Cluj-Napoca. Patrick Ciorcilă va continua să fie directorul turneului, asigurând o tranziție ușoară și menținerea standardelor înalte de organizare și competiție.

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Suntem încântați să anunțăm achiziția licenței permanente pentru Transylvania Open WTA 250. Suntem onorați că am preluat această licență de la un turmeu cu tradiție și credem că Transylvania Open, prin rezultatele obținute, face cinste acestei predări de ștafetă. A fost o investiție financiară semnificativă, dar mai important este că vorbim de o investiție în viitorul tenisului din România și în imaginea internațională a țării noastre.

Prin această achiziție, nu doar că vom continua să organizăm turneul la Cluj-Napoca, dar vom oferi și un sprijin valoros sportivelor din România care vor avea oportunitatea de a concura acasă. În plus, organizarea unui turneu de prestigiu va contribui la educația sportivă a tinerelor talente, inspirând generații viitoare să urmeze această cale. Vreau să mulțumesc casei de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații pentru suportul oferit în execuția acestei tranzacții și, în mod special, lui Bogdan Stoica.”

Oliviero Palma, proprietarul Palermo Ladies Open: ”Mulțumim pentru cuvintele frumoase, a fost o plăcere și pentru noi! Turneul nostru, care de 35 de ani a permis scrierea unor pagini importante ale tenisului mondial, este pe mâini bune. Suntem siguri că datorită angajamentului vostru pasionat, va găsi un nou impuls pentru realizări prestigioase ulterioare. A fost o plăcere să vă cunoaștem și apreciem profesionalismul deosebit cu care s-a realizat transferul titlului. Vă vom urmări cu atenție și afecțiune.”

Cea mai recentă ediție a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au joacat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.

Câștigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial și cap de afiș al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiției.

La organizarea turneului a lucrat o echipă formată din aproape 1000 de persoane, iar bugetul s-a ridicat la 1,5 milioane de euro.

Transylvania Open face parte din categoria turneelor WTA 250, care au fost introduse în 2021, odată cu noua clasificare WTA. Momentan, există 23 de turnee WTA 250 organizate în lume.

Transylvania Open este organizat de aceeași echipă care organizează Sports Festival, cel mai mare eveniment multi sport din România, Urban Playfield și Biletul de Sănătate. Turneul care are loc în Cluj este cea mai importantă competiție de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250.

Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Comenteaza