Trei clujence, în naționala de handbal care țintește Mondialele

Trei clujence, în naționala de handbal care țintește Mondialele

Componentele echipei de handbal feminin a României ţintesc cea mai preţioasă medalie la Campionatul Mondial Universitar ediţia 2018, care va avea loc în oraşul croat Rijeka, după argintul cucerit în urmă cu doi ani, informează Federația Română de Handbal.

Din lotul deplasat în Croaţia fac parte câteva fete vicecampioane mondiale în 2016 şi care acum cochetează cu naţională de senioare. O dată la doi ani au loc întrecerile Campionatului Mondial universitar de handbal, rezervat echipelor naţionale care au în componenţă numai jucătoare-studente.

Româncele au ieşit vicecampioane la ultima ediţie, de la Malaga, în 2016, (atunci când din lot au făcut parte sportive care se regăsesc acum în anturajul naţionalei A: Denisa Dedu, Andreea Pricopi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Nan), fiind învinse în finala mare de Spania (14-20).

Fetele pregătite acum de secundul lui Martin Ambros la naţionala A, Horaţiu Paşca, şi de Nicoleta Alexandrescu vor debuta în competiţia de la Rijeka la 30 iulie, contra naţionalei Poloniei, pentru ca următoarele meciuri din grupă să le dispute cu Uruguay, Spania şi Coreea de Sud. Tricolorele nu concep să nu se întoarcă din Croaţia având la gât o medalie şi au recunoscut că şi-o doresc pe cea mai strălucitoare.

"Plecăm cu gânduri pozitive, acum doi ani am venit cu medalia de argint, sper să reuşim măcar acelaşi lucru. În momentul în care reprezinţi ţara este un sentiment de mândrie, când auzi fanii că strigă România... este de nedescris. Aş fi în stare de orice pentru medalia de aur", a declarat Laura Popa, vicecampioană mondială universitară 2016.

"Mergem în Croaţia cu obiectivul de a cuceri o medalie, dacă va fi aur, ar fi cel mai bine. Aş fi în stare să mor pe teren pentru o medalie. În vestiar doar despre finală am vorbit, sperăm să facem o treabă cât mai bună şi să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor", a spus Maria Gavrilă, centru în echipa naţională.

"Am avut un stagiu de pregătire comprimat, timpul nu prea este prieten cu noi, dar privim cu optimism competiţia. Vrem să luăm totul treptat şi pas cu pas, să jucăm mai bine de la meci la meci. Aşteptările sunt mari, când aud de medalie îmi vine să zâmbesc, e simplu să vorbeşti de medalie, mai greu e să le obţii.

Am dorit ca fetele să cunoască sistemul şi filosofia de joc a naţionalei mari pentru că avem de pregătit un viitor. Cea mai mare provocare este să formăm o echipă în şapte zile, când alţii o formează în anii întregi", a explicat Horaţiu Paşca.

"Suntem pregătiţi, gândul nostru este să fim prezenţi în finala mare. Nu se pune problema să nu intrăm pe teren, să nu ne batem pentru medalii. Fetelor le stă mai bine la gât cu aur. Sper să ne întoarcem cu autocarul încărcat de medalii", a declarat antrenoarea Nicoleta Alexandrescu, vicecampioană mondială universitară 2016.

Lotul României
  • Portari: Elena Serban (Danubius Galaţi), Cristina Enache (Minaur Baia Mare), Alexandra Prodan ('U' Cluj)
  • Extreme stânga: Hermina Stoicănescu (CSM Slatina), Diana Predoi (HC Buzău)
  • Interi stânga: Sonia Vasiliu ('U' Cluj), Anca Polocoşer (CSM Roman)
  • Centri: Silvia Szabo (CSM Bistriţa), Maria Gavrilă (HCM Râmnicu Vâlcea)
  • Interi dreapta: Laura Popa ('U' Cluj), Ana Maria Vacariu (Dacia Mioveni)
  • Extreme dreapta: Andreea Taivan (CSU Danubius Galaţi), Florenţa Ilie (Știinţa Bucureşti)
  • Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Florentina Craiu (HCM Râmnicu Vâlcea)
  • Staff tehnic: Horaţiu Paşca, Nicoleta Alexandrescu, Jaume Fort Mauri, Stefan Ciuntu
Programul naționalei
  • 30 iulie: România - Polonia
  • 31 iulie: Uruguay - România
  • 2 august: Spania - România
  • 3 august: România - Coreea de Sud
Comenteaza