Tribunalul a respins acţiunea intentată de "U" Cluj împotriva greviştilor

Tribunalul a respins acţiunea intentată de
Tribunalul Cluj a respins luni acţiunea demarată de conducerea clubului de fotbal Universitatea Cluj împotriva celor 16 angajaţi care au intrat în grevă pentru că nu şi-au primit salariile de 6 luni.

Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale a Tribunalului a respins procesul, pe motiv că cererea clubului nu este întemeiată. Hotărârea nu este însă definitivă, ea putând fi atacată în termen de zece zile de la comunicare. 

În soluţia pe scurt se arată că instanţa "respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată de către reclamanta F.C. U.CLUJ S.A. societatea în reorganizare judiciară, prin administrator judiciar prin practician în insolvenţă ANASTASESCU MARIETA în contradictoriu cu pârâţii.Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2016". 

Deşi nu au mai fost plătiţi de şase luni, cei 16 grevişti au fost chemaţi în instanţă pe motiv că acţiunea lor de prostest este ilegală. Pe lângă obligarea angajaţilor să se întoarcă la locul de muncă, Marieta Anastasescu a solicitat despăgubiri în valoare de 10.000 de euro, afirmând că greviştii au prejudiciat activitatea clubului.

Conform numaiu.ro, administratorul judiciar a susţinut că din cauza grevei "nu au fost derulate antrenamentele echipelor de juniori, cu consecinţa punerii clubului în imposibilitatea respectării obligaţiilor impuse de regulamentele sportive". Asta deşi după declanşarea protestului în data de 10 martie Universitatea a participat la toate jocurile programate, cu toate grupele de juniori care aveau în calendar meciuri. 

Comenteaza