U-BT a reușit un nou miracol în Basketball Champions League. “Studenții” au debutat cu un succes în Top 16

U-BT a reușit un nou miracol în Basketball Champions League. “Studenții” au debutat cu un succes în Top 16
| Foto: championsleague.basketball

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în fața ibericilor de la Unicaja Malaga, scor 79-73, în primul joc din cea de-a doua fază a competiției continentale.

“Studenții” au început cu o defensivă agresivă jocul din Spania, în timp ce în plan ofensiv au reușit un parțial de 7-0 în primele secvențe ale partidei. Gazdele au forțat revenirea, însă campioana României a stat bine pe poziții și a încheiat primul sfert în avantaj, 19-13.

În cea de-a doua perioadă a jocului, echipa clujeană a reușit să se distanțeze pe tabelă și a avut chiar și 13 puncte avans. Un time-out al antrenorului ibericilor a schimbat soarta jocului, însă nici lipsa de precizie la aruncările de la linia de fault nu a ajutat cauza “studenților”. Astfel, la finalul sfertului secund, U-BT avea avantaj minim, 43-41.

La revenirea de la cabine s-a repetat scenariul din primul sfert. Elevii lui Mihai Silvășan au început bine și au pus repede o diferență formată din două cifre între ei și adversari. Clujenii au păstrat ritmul bun, au profitat și de lipsa de eficiență a ibericilor, iar cu 10 minute înainte de final conduceau, 64-55.

Campioana României a menținut nivelul ridicat și în ultimul sfert al jocului. Chiar dacă o intervenție a oficialilor pentru vizionarea unei reluări i-a scos din ritm pe clujeni, U-BT și-a păstrat calmul și a reușit o nouă victorie remarcabilă, scor 79-73, pe terenul celor de la Unicaja Malaga. 

Cel mai bun marcator al formației clujene a fost Elijah Stewart (26 de puncte, 3 recuperări), urmat de Brandon Brown (15 puncte, 2 pase decisive) și Karel Guzman (10 puncte, 3 recuperări).

Comenteaza