U-BT, calificare fără emoții în faza următoare a FIBA Europe Cup

U-BT, calificare fără emoții în faza următoare a FIBA Europe Cup
| Foto: fiba.basketball

Formația clujeană a câștigat la pas duelul cu Balkan Botevgrad, scor 86-76 și s-a calificat în runda următoare a competiției.

U-BT și-a respectat statutul de favorită în Bulgaria și nu a avut emoții în partida cu Balkan Botevgrad. Clujenii au început excelent, cu un parțial de 10-0 și au continuat să domine meciul. Gazdele nu au avut răspuns la jocul “studenților”, care s-au distrat pe teren și au reușit să se impună, în cele din urmă, scor 86-76. Pentru U-BT urmează faza a doua a grupelor, după care vor urma fazele eliminatorii.

Cei mai buni jucători ai clujenilor au fost Johnson (13 puncte, 7 pase decisive), Planinic (11 puncte, 4 recuperări), Ate (11 puncte, 3 recuperări).

“Sunt foarte bucuros pentru că băieții au raspuns bine la miza meciului. Ne doream sa obținem calificarea încă din această partidă. Am început puternic, ne-am creat un avantaj considerabil pe care am reușit să îl gestionam cu brio până la final.

Numărul mare de mingi pierdute nu ne bucură, însă chiar și cu acest aspect negativ am controlat meciul și am obținut calificarea. Mai avem încă un meci în faza grupelor împotriva rușilor de la Enisey Krasnoyarsk. Ne dorim să îl câștigăm și să obținem primul loc în grupă”, a declarat Mihai Silvășan.

Următorul meci al clujenilor va fi împotriva Stelei, în Liga Națională. Partida e programată sâmbătă, de la ora 17:00.

Comenteaza