U-BT se întărește pentru noul sezon. Clujenii au transferat un fundaș sârb

U-BT se întărește pentru noul sezon. Clujenii au transferat un fundaș sârb
| Foto: foto u-bt.ro

Deținătoarea Cupei României l-a legitimat pe Pedja Stamenkovic, baschetbalist trecut și pe la CSM Oradea.

După un sezon în care au terminat doar pe locul trei în campionat, “studenții” nu concep o nouă stagiune în care trofeul Ligii Naționale să nu ajungă la Cluj. Deși a pierdut în vară jucători importanți, precum Barro, Watson sau Lapornik, echipa lui Mihai Silvășan i-a readus pe Moldoveanu și Dykes, dar i-a transferat și pe Washburn, Easley și Marinov.

Acum, clujenii și-au întârit backcourt-ul și cu Pedja Stamenkovic, un baschetbalist sârb. Fundașul în vârstă de 30 de ani a jucat pentru U-BT în toate partidele de pregătire din cantonamentul din Serbia. Stamenković este un adevărat globetrotter.

De-a lungul carierei, jucătorul a mai evoluat la Borac Cacak, FMP Zelenik, Radnicki (toate din Serbia), Cherno More Varna, Balkan Botevgrad (ambele din Bulgaria), Trefl Sopot (Polonia), Handlova (Slovacia), Aix Maurienne (Franța), CSM Oradea și Kosice (Slovacia). În palmaresul său se află o Cupă a Slovaciei și o medalie de argint în campionatul aceleiași țări. Fundașul a jucat în 2010 și în sferturile EuroChallenge.

Silvășan este mulțumit de noul transfer reușit de gruparea clujeană. “După perioada de probe din Serbia am decis să îl ținem pe Stamenkovic, cel puțin până în luna ianuarie, cu posibilitatea de prelungire pentru tot sezonul. Stamenkovic este un jucător de echipă, care ne va da o anumită siguranță pe postul de fundaș și ne poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor”, a declarat tehnicianul “studenților”.

U-BT va disputa un meci de gala împotriva grecilor de la Panathinaikos. Partida va avea loc în 23 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza