U-BT își “betonează” defensiva. Clujenii au transferat un pivot american

U-BT își “betonează” defensiva. Clujenii au transferat un pivot american
| Foto: foto u-bt.ro

Echipa lui Mihai Silvășan a ajuns la un acord cu baschetbalistul Jason Washburn.

După un sezon în care au terminat doar pe locul al treilea în campionat, singura consolare fiind câștigarea Cupei României, “studenții” nu concep un nouă stagiune eșuată. Chiar dacă i-au pierdut pe Giordan Watson, Lassan Kromah, Miha Lapornik sau Ousmane Barro, clujenii au adus și întâriri. Dintre acestea, cele mai importante sunt revenirile lui Vlad Moldoveanu și Kyndall Dykes, dar și achizițiile lui Stanimir Marinov și Tony Easley. Totuși, cel mai nou transfer al formației pregătite de Mihai Silvășan este Jason Washburn, un pivot american, care deține și cetățenie bulgară.

Baschetbalistul originar din Michigan are 28 de ani, 2,13 m și 111 kilograme. După ce a absolvit colegiul american Utah, cu medii de 8,7 puncte și 5 recuperări, Washburn a semnat cu echipa ucraineană Cherkasy Monkeys. Din cauza problemelor politice din țara vecină, jucătorul s-a transferat în Belarus, la Tsmoki Minsk și mai apoi în Belgia, la Basic-Fit Brussels.

În 2015, pivotul a evoluat în presezon pentru echipa Charlote Hornets, din NBA, dar, în cele din urmă, a semnat cu formația kosovară Sigal Prishtina. A fost cel mai bun an al americanului, care a câștigat împreună cu echipa Campionatul din Kosovo, Cupa Kosovo și Liga Balcanică. La nivel individual a fost desemnat MVP-ul Ligii Balcanice și cel mai bun apărător.

În ultimele două stagiuni, Washburn a evoluat pentru echipa japoneză Yokohama B-Corsairs. În primul an alături de niponi, pivotul a înregistrat medii de 14,6 puncte și 7,2 recuperări. Totuși, în sezonul precedent, 2017-2018, americanul a evoluat doar în patru partide din cauza unei accidentări.

Poza noua 21.08.2018

Washburn (centru), în tricoul echipei naționale a Bulgariei (foto: u-bt.ro)

Antrenorul Mihai Silvășan este încântat de nou achiziție a formației clujene. “Îi urăm bun venit lui Jason Washburn! Ne bazăm pe el să acopere cu succes, împreună cu Tony Easley, postul de pivot. Washburn este un jucător mobil, care, deși este foarte înalt, aleargă bine, e destul de atletic pentru dimensiunile lui.

Este un bun apărator, ne dorim să fie eficient din acest punct de vedere în spațiul de trei secunde. A fost coleg în trecut cu Marinov și Calnicenco, avem referințe bune despre el, așa că sperăm să se integreze repede în colectivul nostru. Jason va ajunge în cantonamentul din Serbia în data de 23 august”, a declarat tehnicianul “studenților”.

În aceste zile, U-BT efectuează un cantonament în Serbia. Clujenii vor reveni în țară în 1 septembrie, iar trei zile mai târziu vor relua pregătirea pe plan local.

Comenteaza