"U" Cluj continuă seria transferurilor tari. Un fundaș de play-off va juca în alb și negru

"U" Cluj continuă seria transferurilor tari. Un fundaș de play-off va juca în alb și negru
| Foto: FC Universitatea Cluj

Echipa clujeană a oficializat sosirea unui jucător cu meciuri în cupele europene și în echipa națională a României.

"FC Universitatea Cluj continuă seria transferurilor pentru noul sezon. Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu Iulian Cristea (29 de ani), fotbalist cu peste 200 de meciuri în Superliga și patru prezențe în echipa națională, care poate evolua atât în centrul aparării, cât și la închidere.

Originar din Mediaș, Iulian Cristea a evoluat ca junior la clubul local Gaz Metan Mediaș, pentru care a și debutat în Superliga în sezonul 2014/2015. A evoluat timp de cinci sezoane pentru medieșeni, timp în care a strâns 117 meciuri, marcând șase goluri.

Evoluțiile bune de la Gaz Metan au atras atenția celor de la FCSB care l-au transferat pe Cristea la mijlocul sezonului 2018/2019. În sezonul următor a debutat și în preliminariile cupelor europene, ajungând cu formația din Capitală în play-off-ul pentru calificarea în grupele Europa League.

Tot la FCSB a câștigat primul trofeu al carierei. Cu Iulian Cristea integralist, FCSB s-a impus cu 1-0 împotriva celor de la Sepsi OSK în finala Cupei României, ediția 2019/2020. În total, fundașul central a strâns 133 de prezențe pentru FCSB în toate competițiile, având nouă goluri marcate și patru pase decisive.

La începutul sezonului recent încheiat, Iulian Cristea a semnat cu Rapid. În tricoul giuleștenilor, Cristea a evoluat în 16 partide, marcând un gol în victoria din Cupa României cu FC Botoșani.

Noul nostru jucător are patru prezențe sub tricolor. A debutat pe 10 iunie 2019 într-o victorie cu 4-0 în fața Maltei, meci din calificările pentru Campionatul European. A mai evoluat de trei ori ulterior în Nations League", transmite "U" Cluj.

CV Iulian Cristea

  • Nume: Iulian Cristea
  • Data nașterii: 17 iulie 1994
  • Poziție: fundaș central
  • Înălțime: 1,84 m
  • Cifre în Superliga: 221 M – 13 G – 8 A
  • Trofee: Cupa României (în sezonul 2019/2020 alături de FCSB)
  • Patru prezențe pentru naționala României
Comenteaza