"U" Cluj l-a înregimentat pe Mendy şi îl aşteaptă pe Neag

"U" Cluj îşi betonează apărea. După ce a reuţit să îl aducă pe Gaston Mendy, echipa „studenţilor" a pus ochii şi pe Ionuţ Neag, un fundaş de la Petrolul Ploieşti.

Ionel Ganea a cerut întăriri imediat după meciul cu Oţelul Galaţi, pierdut de „studenţi" cu 2-1. În afară de Mendy şi Neag, la "U" ar mai putea sosi în aceste zile câţiva jucători, doi mijlcoaşi de bandă şi un atacant.

"U" Cluj are 0 puncte după primele două etape, pierzând meciurile cu Petrolul (0-1) şi Oţelul Galaţi (1-2). Lotul este subţire, Ganea având la dispoziţie doar 20 jucători de câmp, plus trei portari. Deşi s-a ferit să facă aprecieri în privinţa valorii fotbaliştilor pe care îi are la dispoziţie, antrenorul nu şi-a ascuns dorinţa de a întări echipa. „Mi-aş mai dori câţiva jucători şi este posibil să mai facem câteva transferuri. Trebuie să ne întărim", a explicat Ionel Ganea. Prima mutare este o repatriere, cea a lui Gaston Mendy, fotbalist căruia îi expirase contractul pe 30 iunie. Acesta revenit de ieri în Cluj şi va semna un nou angajament cu „Şepcile roşii", iar în zilele următoare Ganea îl aşteaptă la echipă şi pe fundaşul central Ionuţ Neag, de la Petrolul Ploieşti. În vârstă de 19 ani, acesta este considerat unul dintre cei mai talentaţi apărători din România. El a evoluat la „U" Cluj la juniori, plecând ulterior la Petrolul alături de majoritatea fotbaliştilor aduşi de finanţatorul Florian Walter. Neag este şi internaţional român, având mai multe selecţii în echipele naţionale de juniori. În ultimul sezon, a evoluat în cinci partide ca titular în tricoul Petrolului, plus în meciul din Supercupa României cu Steaua. „Eu îmi doresc foarte mult să vin la Universitatea, mi-a plăcut şi înainte Clujul. Sper să se rezolve cât mai repede lucrurile şi să semnez contractul cu Universitatea. Sunt tânăr, vreau să joc şi să arat că am valoare şi că pot evolua la un nivel înalt. Dacă mă întorc la Universitatea, nu o voi face sub formă de împrumut, ci definitiv", a declarat Neag, pentru ZIUA de CLUJ.

Fundaşul speră să primească acordul Petrolului să se transfere gratis. Antrenorul ploieştenilor, Cosmin Contra, a transmis conducerii că nu va mai miza pe jucător. „El nu mai poate da totul pentru această echipă, vrea să plece şi este cu gândul în altă parte. Nu îi garantez un loc de titular", a fost mesajul antrenorului. În afara lui Mendy şi Neag, Ionel Ganea mai aşteaptă la echipă un atacant şi doi mijlocaşi de bandă. Recent, la antrenamente au revenit şi foştii juniori Calcan şi Ursu, pe care i-a dorit Dinamo.

Borza va fi amendat

Titular în jocul de la Galaţi, Borza a avut puţine mingi în banda stângă, dar la una dintre fazele sale „studenţii" au cerut penalty, şutul clujeanului lovind mâna lui Sârghi. Pe finalul reprizei, mijlocaşul şi-a pierdut cumpătul, fiind avertizat pentru lovirea lui Neagu. La câteva minute, Avram l-a iertat de al doilea galben, după o simulare evidentă în careu. Ganea a simţit momentul şi l-a înlocuit pe Borza cu câteva minute înainte de finalul primei reprize, dar mijlocaşul a avut o ieşire nervoasă după ce a părăsit terenul, lovind tot ce a întâlnit în cale. Avram l-a pedepsit de această dată şi i-a arătat al doilea galben. "Eu eram concentrat la joc, nu am văzut ce a făcut, dar va plăti dacă a greşit, avem un regulament de oridine interioară care trebuie respectat", a fost mesajul Ganezului.

Etichete
Comenteaza