„U" şi Petrolul dau ultimul „bal" pe Cluj Arena

„U
„Studenţii" vor juca ultimul meci pe teren propriu din acest sezon astăzi, împotriva Petrolului, într-o partidă cu miză doar pentru prahoveni, angrenaţi în lupta pentru Europa.

Cu obiectivul deja îndeplinit, „U" mai joacă doar pentru fani şi, poate, pentru locul 12, cel care ar asigura un plus de 250.000 de euro din drepturi TV, dacă echipa nu este retrorgradată din cauza lipsei licenţei. În schimb, Petrolul are toate motivele pentru a câştiga mâine, pe Cluj Arena, clubul finanţat de Florian Walter fiind angrenat în lupta pentru un loc de Europa. Partida dintre „U" şi Petrolul se va juca duminică, de la ora 17, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Trupa lui Ionel Ganea s-a salvat în stil de mare echipă de la retrogradarea sportivă, învingând Rapidul, tocmai în „Giuleşti", cu scorul de 4-1, într-un meci în care şi-a trecut în cont şi două bare. Cu 38 de puncte, clujenii se află pe locul 12, iar cu un punct în ultimele două partide şi-ar putea securiza poziţia, fapt ce le-ar aduce încă 250.000 de euro în cont, din drepturile TV. Asta, bineînţeles, în cazul în care echipa clujeană va obţine o decizie favorabilă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în privinţa licenţei sau dacă Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va decide eliminarea obligativităţii licenţierii. Antrenorul Ionel Ganea, cel care a reuşit să aducă 21 de puncte în cele 15 meciuri pe banca „studenţilor", a declarat că va juca ultimele două partide strict pentru suporteri şi va încerca să-şi motiveze jucătorii. „Eu vreau să câştig toate meciurile. Vom aborda la victorie ultimele două partide", a spus „Ganezul" în săptămâna premergătoare jocului. Antrenorul „studenţilor" nu se va putea baza pe Apostol Muzac pentru partida de ieri, mijlocaşul ajungând la al 10-lea galben al sezonului. Astfel, Ganea ar putea alinia următoarea formulă de echipă contra Petrolului: Niculescu - Ciupe, Ninu, Raţiu, Mendy- Bucşa, Kovacs - Buleică, Apostu, Borza - Dedu.

De cealată parte, echipa antrenată de Cosmin Contra vine pe Cluj Arena cu mare nevoie de puncte. Petrolul se află pe locul patru, la egalitate cu Astra Giurgiu, iar „lupii galbeni" trebuie să câştige pentru a păstra şanse la unul dintre locurile 2-3, cele care asigură participarea în Europa League. Din echipa cu care Contra va aborda meciul de azi nu vor lipsi Gicu Grozav, Mircea Bornescu, Ovidiu Hoban sau Marian Cristescu, cei care, în urmă cu un an, îmbrăcau tricoul lui „U", pentru ca la o distanţă de câteva săptămâni să plece la Petrolul, odată cu Florian Walter.

Meciul dintre „U" şi Petrolul Ploieşti, ultimul din acest sezon de pe Cluj Arena, se va juca duminică, de la ora 17:00, în direct pe Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Fanii se strâng din nou în centrul oraşului

Conform unui anunţ făcut public pe site-ul ucluj.ro, fanii Universităţii Cluj îşi vor da întâlnire la ora 14:30, pe bulevardul Eroilor, de unde vor pleca spre stadionul Cluj Arena. Biletele pentru meciul dintre „U" şi Petrolul se vând la casele stadionului, iar costurile sunt cuprinse între 10 lei (peluză) şi 30 de lei (tribuna I).

Etichete
Comenteaza