Uioreanu: "U", interzisă pe Cluj Arena din cauza datoriilor VIDEO

Uioreanu:
Universitatea Cluj ar putea primi "interzis" pe Cluj Arena, din cauza datoriilor mari acumulate, spune astăzi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Uioreanu a spus astăzi în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean că peste câteva zile "am putea fi puşi în situaţia" de a închide Cluj Arena pentru Universitatea Cluj, din cauza datoriilor mari pe care clubul le are către societatea ce administrează stadionul. "Au intrat în campionat cu  datorii de 1,6 miliarde de lei (160.000 lei noi-n.red.), au cumulat până la 3 miliarde (300.000 de lei noi-n.red.)", a spus Uioreanu. Acesta a adăugat că a încercat în ultimele trei ore să vorbească cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, pentru a-i cere sprijinul în rezolvarea situaţiei, având în vedere că Primăria Cluj-Napoca are deja alocate două milioane de lei către "U" şi CFR Cluj.

"Emil Boc se ascunde după deget, pentru că legea în vigoare nu-i permite să dea bani la două cluburi. Eu îi propun ca, cu o parte dintre banii către Universitatea Cluj, să plătească datoriile la Cluj Arena", a spus preşedintele CJ Cluj.

Dănuţ Canta (PSD) acuză că PDL a propus şi avansat chirii "exorbitante" pentru utilizarea stadionului: chiria pentru utilizarea stadionului pentru un meci de fotbal ajunge la 7.000 de euro.

Precizăm în acest context că Universitatea Cluj a fost deja exilată şi de pe baza de antrenament Clujana, tot din cauza datoriilor mari acumulate către societatea care administrează baza sportivă. Echipamentul sportiv al echipei a fost pub sub lacăt. De atunci, "U" se antrenează în parcul "Iuliu Haţieganu".

Comenteaza