Ultima șansă pentru Europa. CFR așteaptă cu sufletul la gură decizia tribunalului

Ultima șansă pentru Europa. CFR așteaptă cu sufletul la gură decizia tribunalului
CFR Cluj își joacă, marți, ultima carte pentru a putea evolua în cupele europene din 2018. Instanța va da o decizie la apelul ”feroviarilor” pentru ieșirea din insolvență.

Apelul ar fi trebuit să se judece luni dimineața, dar tribunalul a amânat pronunțarea sentinței pentru ziua următoare, la ora 11:00. "Noi trebuia să ieșim din data de 20 martie. Eu cred că ar trebui închisă procedura, dar suntem la mâna instanței", a spus administratorul judiciar al CFR-ului, Răzvan Zăvăleanu, pentru ZIUA de CLUJ.

Marți, 23 mai, instanța stabilise un nou termen abia pe 27 iunie, lucru care ar fi spulberat definitiv șansele CFR-ului la cupele europene pentru 2018. Conform regulamentului UEFA, un club aflat în insolvență poate primi licența pentru Europa doar dacă iese cu un an înainte, dar nu mai târziu de finalul lunii mai.

Săptămâna trecută, CFR a primit licența pentru următorul campionat. Cu toate astea, ardelenii au un motiv în plus ca să iasă cât mai rapid din insolvență. Conform noului regulament al Comisiei de Licențiere a FRF, echipele aflate în insolvență nu vor mai putea juca în Liga 1 din sezonul 2018/19.

La începutul lunii martie, noul acționar al clubului, Marian Băgăcean, a virat aproximativ 5 milioane de euro în conturile clubului pentru plata datoriilor. Recent, acesta a mai achitat alte 300.000 de euro, notează gsp.ro. Băgăcean a afirmat recent că CFR se va bate la titlu în sezonul următor chiar dacă echipa nu va ieși din insolvență.

Comenteaza