Un canadian la Cluj. Cum vede Steve Ross aventura în inima Transilvaniei

Un canadian la Cluj. Cum vede Steve Ross aventura în inima Transilvaniei
Steve Ross este unul dintre primii baschetbalişti care a acceptat să pună umărul la noul proiect al “U” Mobitelco. Jucătorul canadian a acceptat un interviu mai puţin convenţional pentru provinicianews.ro.

"Driblează" legenda lui Dracula, celebrul personaj al lui Bram Stoker, iar când nu e sub panou preferă golful şi călătoriile în jurul lumii. Până la debutul în tricoul alb-negru, Steve Ross s-a prezentat fanilor clujeni într-un "echipament" complet diferit.

Provincianews.ro: Cum a fost prima ta zi în România? Ce aşteptări ai avut?
Steve Ross: Prima mea zi în România a fost destul de confuză. Am călătorit aproape 70 de ore, aşa că după ce am ajuns în ţară m-am culcat. Nu am avut aşteptări speciale legate de România. Mi-am propus doar să vin aici cu mintea limpede şi să iau lucrurile din mers. Nu am avut probleme de acomodare, doar cu diferenţa de fus orar.

De ce ai ales să joci baschet în locul unui sport tradiţional canadian?
Am început să joc baschet după ce am descoperit la o vârstă fragedă că eram slab la hochei. Au trecut cam cinci sezoane până să-mi dau seama despre asta, dar pe la vârsta de 10 ani a fost destul de evident cât de slab eram.

Ai jucat vreodată lacrosse (sport de echipă practicat în SUA şi Canada, pe gazon, cu o minge de cauciuc şi o crosă lungă metalică - n.red)?
Nu. E un sport destul de popular acasă, dar nu l-am practicat niciodată. Aş fi fost, probabil, la fel de slab pe cât am fost la hochei.

Eşti superstiţios?
Nu sunt. Prefer să las fiecare zi să treacă normal şi să fac doar lucrurile potrivite.

Ce aşteaptă un canadian să găsească în mijlocul Transilvaniei?
Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge în această parte a lumii, dar baschetul mi-a dat şansa să fac şi să văd multe lucruri la care nu m-am gândit. Sunt extrem de norocos şi fericit să mă aflu într-un nou colţ al lumii.

Cunoşteai ceva despre această regiune?
Sincer să fiu, foarte puţine lucruri. Nu vreau să fac un stereotip şi să spun "Dracula", aşa că voi învăţa mai multe de îndată ce voi ajunge acolo.

Ce pasiuni ai?
Sunt interesat să am grijă de mine. Cred că e de datoria noastră să ne îngrijim corpul, să fim în formă, aşa că asta încerc să fac şi eu. Vara, în timpul liber, îmi place să joc golf şi să călătoresc.

Ai un artist sau o trupă îndrăgită?
Nu am una favorită, iar asta pentru că ascult toate genurile de muzică.

Ultima carte citită?
Tocmai am terminat de citit seria "Hunger Games" ("Jocurile foamei" - n.red), dar, în general, citesc ştirile şi evenimentele recente. Pe cât posibil, încerc să fiu la curent cu ceea ce se întâmplă acasă şi în jurul lumii.

Au semnat cu pivotal Estoniei

"U" Mobitelco a anunţat ieri al treilea transfer al verii. Gruparea clujeană a semnat cu pivotul naţionalei Estoniei, Reinar Hallik, un baschetbalist ce măsoară 2,08 metri şi care are în palmares o finală în Liga Baltică, dar şi participări în FIBA EuroCup. "Reinar Hallik este un jucător mobil, care poate juca atât pe pozitia 4, cât şi 5. El vine dintr-o şcoală de baschet bună, însă din păcate nu va veni la Cluj de la începutul pregătirii. Va sosi, ca şi Silvăşan şi Baciu, după meciurile echipelor naţionale, el fiind selecţionat în reprezentativa Estoniei", a spus Mircea Cristescu pentru site-ul official al clujenilor.

 (S. FANTEA), (A. ŞUTEA),

Material preluat de pe provincianews.ro

 

 

Etichete
Comenteaza