Un fost antrenor din Gruia face dezvăluiri: “Obiectivul principal la CFR a fost să bată pe «U»”

Un fost antrenor din Gruia face dezvăluiri: “Obiectivul principal la CFR  a fost să bată pe «U»”
Dacă la nivel declarativ, oficialii din Gruia au tratat cu indiferenţă derby-urile cu Universitatea Cluj, în realitatea lucrurile stau cu totul altfel.

Eugen Trică, fost jucător şi antrenor al CFR-ului, povesteşte cum decurg şedinţele cu conducerea din Gruia în perioada premergătoare unui derby local. Acesta susţine că şefii le cer imperios antrenorilor şi fotbaliştilor să-şi învingă rivala, "U" Cluj şi doar apoi să se gândească la campionat. „Obiectivul principal la CFR n-a fost niciodată titlul, ci să o bată pe Universitatea", povesteşte Trică.

„Meciul cu Universitatea este un meci ca oricare altul, importante sunt punctele", a fost una dintre reacţiile oficialilor CFR-ului des repetate în ultimii ani în apropierea derby-ului oraşului. În realitate, însă, meciul cu "U" Cluj are o însemnătate aparte pentru echipa „feroviară". O spune chiar Eugen Trică, fost jucător şi antrenor la CFR Cluj, care o pregăteşte în prezent pe UTA Arad. Fostul mijlocaş povesteşte cu şefii din Gruia fac mereu presiuni asupra antrenorilor şi jucătorilor înainte de începerea campionatului şi dezvăluie mesajul pe care „trebuie să-l memorezi din momentul în care ai semnat cu CFR". „Derby-ul cu Universitatea contează enorm la CFR Cluj. Asta o spun şefii, au spus-o mereu, este o regulă de bază la echipă. Conducerea clubului vine la tine şi îţi impune să baţi Universitatea Cluj, în primul rând, şi doar apoi ajungi să discuţi de campionat, de cupă, de trofee. La CFR Cluj obiectivul principal nu a fost niciodată câştigarea campionatului. Mai întâi se vorbeşte de meciul cu Universitatea şi că trebuie să învingi Universitatea cu orice preţ şi doar apoi povesteşti de campionat. Asta e regulă, asta trebuie să ştie toată lumea care este acolo", a declarat Trică pentru ZIUA de CLUJ.

Acesta rememorează şi ultima confruntare dintre CFR şi Universitatea, meci care s-a disputat în chiar ultima etapă a sezonului trecut, cu trei zile înainte de finala Cupei României, unde „feroviarii" urmau să dea piept cu Petrolul Ploieşti. Chiar şi aşa, Trică a jucat cu tot ce-a avut mai bun la dispoziţie, fără să-şi menajeze vreun titular. „Adu-ţi aminte meciul acela! Ţi-am spus că obiectivul cel mai important la CFR e să învingi Universitatea. Eu aveam meci cu Petrolul în finala Cupei şi am jucat cu cea mai bună echipă, am folosit doar titularii. De ce crezi că i-am jucat, riscând chiar unele accidentări înainte de finală? Pentru că, mă repet, când eşti la CFR ţi se cere, în primul rând, să câştigi cu Universitatea Cluj, e cel mai important meci pentru ei, pentru acţionari, pentru conducători , pentru suporteri, pentru toată lumea de la CFR", a adăugat Trică. Partida s-a disputat pe 29 mai 2013, iar formaţia „feroviară" a câştigat cu 3-1, după o „triplă" semnată de Robert Maah (7, 80, 86). Pentru „studenţi" a punctat Janos Szekely, plecat între timp de la echipă. CFR a sărbătorit succesul în faţa rivalilor, dar a fost învinsă apoi în finala Cupei României de Petrolul Ploieşti cu 1-0.

Meciul dintre „U" Cluj şi CFR se va juca duminică, de la ora 21:30 şi va fi transmis în direct pe Digi Sport şi în format live-text pe ziuadecj.ro.

Ultimul derby, echipe şi marcatori

CFR - "U" Cluj 3 - 1 (1-0)

l Au marcat: Robert Maah (7, 80, 86) / Szekely (65)

l CFR: Felgueiras - Pinto, Cadu (Maftei ‘15), Piccolo, Camora - Sare, Vaas (Sepsi ‘46) - Deac, Rui Pedro, Hora (Kapetanos ‘74) - Maah
l Antrenor: Eugen Trică

l "U" Cluj: Moldovan - Takacs (Raţiu ‘66), Ninu, Szilagyi, Mendy - Bucşa, Muzac - Buleică, Hidişan (Ad. Popa II ‘46), Borza (Szekely ‘46) - Tony
l Antrenor: Ionel Ganea

 

Comenteaza