Unirea Dej a învins CSM Bucureşti şi va întâlni Baia Mare în play-off campionatului de volei FOTO

Unirea Dej a învins CSM Bucureşti şi va întâlni Baia Mare în play-off campionatului de volei FOTO
CS Unirea Dej a învins în ultima etapă a acestui sezon cu scorul 3-1 formaţia CSM Bucureşti. În play-off, "uniriştii" vor da peste Explorări Baia Mare.

Dejenii au început perfect partida (4-1, 9-8, 12-10), însă voleibaliştii din Bucureşti au recuperat teren (16-15), s-au apropiat periculos şi au egalat la 17, iar mai apoi la 19. Uniriştii s-au văzut conduşi cu 23-24, 24-25 şi 26-27, dar experienţa şi-a spus cuvântul, iar în final s-au impus cu 29-27.

În actul secund, oaspeţii au căzut fizic (8-5, 15-10), iar dejenii au dominat autoritar (13-10, 17-11, 20-15) şi s-au impus lejer cu scorul de 25-18. În ciuda acestui scor, diferenţa de valoare a fost una mult mai mare.

Ultima rundă a fost la discreţia formaţiei din Dej (6-2, 10-6). Voleibaliştii de pe Someş s-au distrat cu oaspeţii de la Bucureşti (16-10, 18-11). Setul s-a încheiat la o diferenţă de 12 puncte (25-13), iar partida a fost adjudecată de dejeni cu scorul de 3-0.

"A fost un meci pe care l-am început greoi, dar mă bucur că după acest set pe care l-am câştigam la mare bătălie, ne-am revenit şi am obţinut o victorie clară; în setul doi şi trei nu au fost probleme", a declarat în exclusivitate pentru ziuadecj.ro Victor Lazăr, antrenorul Unirii Dej.

Tehnicianul este nemulţumit de modul în care se departajează echipele în Divizia A1. "A fost un campionat echilibrat, un campionat în care locurile 3 şi 4 se decid la punctaveraj, un criteriu subiectiv, nu unul obiectiv după părerea mea. Cred că mai corect ar fi fost ca echipele să fie departajate fie de victoriile directe, caz în care Zalăul ne-ar fi depăşit oricum, sau de echipa care are mai multe victorii, caz în care noi i-am fi depăşit pe cei de la Zalău. Este un pic hilar să ai mai multe victorii, să fii la o egalitate perfectă şi să fii după acea echipă în clasament. Acesta e regulamentul, asta este, puteam să fim noi în situaţia lor", a explicat antrenorul.

"Uniriştii" au încheiat sezonul pe locul 4 având 38 de puncte. În play-off, aceştia vor da peste Explorări Baia Mare, ocupanta locul 5 la finalul sezonului. Primul meci se va juca în Sala Sporturilor din Dej, urmând ca a doua partidă să se dispute la Baia Mare. Dacă va fi cazul, meciul 3 se va juca la Dej. "Vor fi meciuri deschise oricărui rezultat. Avem 0,5% şanse în plus pentru că jucăm, dacă e cazul, două meciuri acasă. Important este ca sâmbătă să facem un joc bun, să obţinem o victorie. Este o dublă deschisă oricărui rezultat în faţa unei echipe cu care în ultimii 4 ani, aproape an de an, ne batem pentru a accede în primele 4 locuri", a explicat Lazăr.

Etichete
Comenteaza