Universitatea şi-a găsit antrenor: "Bad-boy" Ganea vine să salveze "Şepcile roşii"! FOTO

Universitatea şi-a găsit antrenor:
Unul dintre cei mai importanţi atacanţi pe care i-a avut România în ultimul deceniu, Ionel Ganea, va fi instalat azi, oficial, în funcţia de antrenor al Universităţii Cluj.

UPDATE Adaugă imagini video. Click pe prima fotografie

Posesor al licenţei PRO, act care-i lipseşte fostului „principal", Marius Popescu, Ionel Ganea s-a înţeles la Bucureşti cu Ioan Mărginean asupra unui contract până în vară, cu drept de prelungire. „Ganezul" va încerca să salveze gruparea „Şepcilor roşii" de la retrogradare.

În vârstă de 39 de ani, actualul antrenor Ionel Ganea şi-a agăţat „ghetele-n cui" la finalul sezonului 2008-2009, evoluând ultima dată la Poli Timişoara. Cu toate astea, atacantul şi-a făcut un „come-back" în urmă cu un an şi jumătate, evoluând pentru Sănătatea Cluj într-un meci de Cupa României, contra Stelei, partidă pe care „viruşii verzi" au pierdut-o la Buzău. Apoi, Ganea s-a apucat de antrenorat, pregătind echipele Dinamo II Bucureşti şi Rapid Ghidighici (Republica Moldova), iar la finalul lui noiembrie s-a zvonit că ar urma să preia pe FC Zalău (Liga a III-a). Ieri, antrenorul a fost contactat de către Ioan Mărginean pentru a ocupa funcţia de „principal" al Universităţii, iar mutarea a fost finalizată în cursul serii. Azi, la ora 12:30, Ganea va fi prezentat oficial la sediul clubului, iar, cel mai probabil, Marius Popescu îl va ajuta în pregătirea echipei.

În cariera de jucător, Ganea a trecut pe la echipe importante din Europa, precum VfB Stuttgart (107 meciuri, 34 de goluri) sau Wolverhampton Wanderers (34 de meciuri, 7 goluri), iar pentru naţionala României a jucat de 45 de ori, marcând 19 goluri. Cea mai importantă reuşită a carierei sale internaţionale a fost, fără îndoială, cea din meciul cu Anglia, de la EURO 2000, când a transformat elegant un penalty în ultimul minut de joc şi a adus victoria României (3-2) şi calificarea în „sferturi". Cariera sa a fost marcată de mai multe incidente, care i-au adus numele de „bad-boy". Pe vremea când juca la Timişoara a fost suspendat 22 de etape pentru că l-a strâns de gât pe arbitrul asistent Dorin Mudura.

 

Etichete
Comenteaza