Vară fierbinte la Cluj: „U" - CFR se joacă la sfârşitul lui august

Vară fierbinte la Cluj: „U
Meciul dintre „U" şi CFR, cel mai aşteptat duel de către fanii celor două echipe, se va disputa în etapa a VII-a, programată să aibă loc între 29 august şi 1 septembrie.

Într-o atmosferă tipică pentru fotbalul românesc, pigmentată cu glume proaste din partea lui Dumitru Dragomir, cele 19 echipe implicate în Liga I şi-au aflat ieri adversarele din turul campionatului 2013-2014. Dacă 17 dintre ele sunt sigure de locul lor pe prima scenă, Concordia Chiajna şi Rapid Bucureşti vor fi nevoite să joace un play-out pentru menţinere, programat sâmbătă, în capitală. Vestea de interes pentru fanii din Cluj rămâne data la care se va juca derby-ul Transilvaniei, dintre „U" şi CFR.

Dacă în ultimii ani duelul a avut loc pe finalul campionatului, cazul sezoanelor 2007-2008, respectiv 2011-2012, când „feroviarii" s-au încununat campioni, în această stagiune meciul se va disputa în runda cu numărul şapte. Mai exact, dacă se vor respecta datele anunţate de către Liga Profesionistă de Fotbal, derby-ul dintre „U" şi CFR, de pe Cluj Arena, se va disputa la finalul verii, în week-end-ul 29 august - 1 septembrie.

Până atunci, cele două echipe au un program oarecum echilibrat, cu menţiune că CFR pare uşor avantajată, urmând să întâlnească trei dintre cele patru nou-promovate. Astfel, „feroviarii" vor deschide stagiunea cu un meci în deplasare, cu FC Botoşani, iar apoi vor primi vizita unei alte debutante pe prima scenă, ACS Poli Timişoara (ex-ACS Recaş). Primul test de foc vine în etapa a III-a, când trupa lui Mircea Rednic va întâlni pe FC Vaslui, în Moldova. Urmează un meci în Gruia, cu Viitorul, iar apoi derby-ul cu Steaua Bucureşti de pe „Naţional Arena", din etapa V-a. Înainte de duelul cu „U", „feroviarii" vor întâlni o altă nou-promovată, acasă, pe Corona Braşov. Până la final, elevii lui Rednic vor alterna meciurile cu adversare facile cu duelurile tari precum cele cu Petrolul (etapa a IX-a, deplasare), Astra (etapa a XII-a, acasă) sau Dinamo (etapa a XIV-a, acasă). CFR va încheia turul în Gruia în compania celei de-a patra nou-promovate, Săgeata Năvodari, debutantă şi ea pe prima scenă, la fel ca şi celelalte trei echipe care au ocupat poziţiile fruntaşe din Liga a II-a.

Spre deosebire de echipa din Gruia, Universitatea are un program destul de dificil în sezonul care va debuta pe 19 iulie. „Şepcile roşii" vor debuta acasă, cu Petrolul Ploieşti, iar apoi vor merge la Galaţi. În etapa a III-a, pe Cluj Arena vine Ceahlăul, iar apoi urmează un alt duel greu, cel de la Giurgiu, cu Astra. Apoi, pentru „U" începe o serie extrem de dificilă, în cazul în care Rapidul va rămâne în prima ligă. „Studenţii" îi vor întâlni pe „giuleşteni" acasă, în etapa a V-a, apoi vor merge la Bucureşti, pentru duelul cu Dinamo, pentru ca în runda a VII-a să dea piept cu CFR, în derby. Apoi, vine o serie relativ accesibilă pentru trupa lui Ionel Ganea, cu jocuri împotriva Gaz Metan Mediaş (etapa VIII, deplasare), Săgeata Năvodari (IX, acasă), FC Botoşani (X, deplasare) şi ACS Poli (XI, acasă). „Şepcile roşii" vor încheia turul în deplasare, cu un meci contra Pandurilor.

Noul sezon al Ligii I va debuta pe 19 iulie, urmând ca turul să se încheie la finalul lui noiembrie. În funcţie de starea vremii, există şanse ca în 2013 să se dispute alte două partide din retur. Pentru această stagiune, CFR îşi propune câştigarea titlului cu numărul patru din istorie, în timp ce „Şepcile roşii" încearcă evitarea retrogradării.

Comenteaza