Verdict amânat. Judecătorul sindic nu s-a pronunţat pe tema extinderii planului de reorganizare la „U”

Verdict amânat. Judecătorul sindic nu s-a pronunţat pe tema extinderii planului de reorganizare la „U”
Extinderea planului de reorganizare a Universităţii Cluj, club aflat în insolvenţă, nu a fost aprobată ieri la Tribunalul Comercial, judecătorul sindic evitând să se pronunţe pe această speţă. Instanţa a rămas, însă, în pronunţare pe două contestaţii, în timp ce următorul termen în proces a fost programat pentru 9 octombrie.

Prima dintre ele este legată de penultima şedinţă a Comitetului de Creditori. Atunci, s-au supus la vot clauzele financiare din contractul de antrenor al lui Ionel Ganea, inclusiv despăgubirea de 100.000 de euro pe care fostul atacant ar urma să o primească în cazul unei demiteri. Doi dintre creditori, Florian Walter şi societatea Romprest, au votat împotriva contractului, în timp ce un al treilea, Eco Garden, a menţionat că vrea o renegociere a acestui act. Cum existau trei creditori care nu erau de acord cu termenii contractului, clauzele urmau să fie renegociate, însă procesul verbal al şedinţei a fost contestat de către Eco Garden. În şedinţa de ieri de la Tribunalul Comercial s-a luat în discuţie acest aspect, iar judecătorul sindic a rămas în pronunţare pe contestaţie. Un alt aspect care a răms în pronunţare este încadrarea juridică a primelor de obiectiv din contractele lui Emil Ninu şi Raul Ciupe, jucători puşi pe liber de „U". Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al clubului, a arătat în faţa judecătorului sindic că acele prime erau stipulate în contractele încheiate înainte ca societatea să intre în insolvenţă, însă nu au mai fost trecute apoi în planul de reorganizare. Asta ar însemna că Nicu şi Ciupe nu vor primi niciun leu în cazul în care judecătorul sindic va admite argumentele oficialilor clubului.
Pe de altă parte, planul de reorganizare ,extins până în 2017 şi votat de către două treimi dintre creditori, nu a fost validat de către judecătorul sindic. Mai mult, instanţa nu a precizat dacă rămâne în pronunţare pe plan, astfel că cel mai probabil acesta va fi pus din nou în discuţie abia la următorul termen, pe 9 octombrie. „Nu e clar ce se întâmplă cu decizia în privinţa planului, nu ni s-a transmis nimic concret, aşa că nu ne rămâne decât să aşteptăm noul termen din proces", a spus Anastasescu, la ieşirea din sala de judecată. Noul plan prevede acelaşi cuantum al datoriilor, de 2,4 milioane de euro, însă cu un termen de plată extins cu un an, până în 2017.

Etichete
Comenteaza