Vor record de goluri: “ceferiştii” încearcă să-şi spulbere rivala în derby

Vor record de goluri: “ceferiştii” încearcă să-şi spulbere rivala în derby
“U” Cluj – CFR Cluj se joacă mâine, iar meciul pare mai dezechilibrat ca niciodată din punct de vedere valoric. Conducerea din Gruia le-a transmis jucătorilor că vrea “festival de goluri”.

Cu o situaţie incertă la nivel administrativ, fără bani şi fără perspective, cu jucători de o valoare pusă sub semnul întrebării, „U" pare victimă sigură în faţa „feroviarilor". Conducerea CFR-ului vrea o victorie la scor mare şi tratează meciul ca pe unul oarecare. Echipa din Gruia nu va juca pe nici o primă, spre deosebire de anii precedenţi când victoriile în derby-uri erau recompensate cu sume consistente.

În sezonul trecut, CFR Cluj se impunea în faţa Universităţii pe Cluj Arena, cu 3-2, după o partidă cu multe evenimente. La final, echipa din Gruia a luat titlul de campioană, reuşind să revină miraculos de la 0-2 şi să câştige cu 3-2. "U" evolua în formula Petrolul Ploieşti, consacrată, cu Adrian Cristea pe teren, cu Galamaz, Szukala, Marinescu, Grozav sau Cristescu, jucători cu o cotă importantă de piaţă. Pe teren a fost echilibru, "U" a condus cu 2-0 după reuşitele lui Cristescu, dar eliminarea lui Cristea le-a permis "ceferiştilor" să revină şi să se impună. Victoria a fost sinonimă cu al treilea titlu de campioană din istorie. Datele problemei s-au schimbat cu 180 de grade în vară, după plecarea "studenţilor" în masă la Ploieşti. Universitatea e acum în pragul falimentului, jucătorii sunt neplătiţi şi mulţi dintre ei şi-au trăit momentele de glorie. De altfel, din lotul lui "U", doar Pătraşcu a jucat la un nivel înalt, iar restul s-au perindat în anonimat. Dacă CFR-ul îi va trimite în teren pe Mureşan şi Luis Alberto, în faţa apărării, Universitatea poate conta pe Apostol Muzac, Vasile Gheorghe, Roberto Iancu sau Bogdan Pătraşcu, ultimul fiind uşor accidentat. În faţă, CFR îl are pe Kapetanos, susţinut de Bastos, iar la "U" pot intra Drăghici, Cleiton sau Viorel Dinu.

Conducerea CFR-ului vrea să profite la maximum de diferenţa de valoare individuală a jucătorilor şi le-a transmis fotbaliştilor să marcheze cât de multe goluri pot. Oficialii clubului din Gruia sunt mai siguri de victorie ca niciodată şi, dacă în alţi ani promiteau sume importante echipei înaintea unui derby cu "U" Cluj, acum au renunţat să mai ofere recompense financiare. "Nu se pune problema de prime, e un meci ca oricare altul pentru CFR, e doar un derby local, dar cu Universitatea într-o postură ingrată. La CFR nu sunt emoţii înaintea acestui meci", a povestit un apropiat al clubului "ceferist".

"Feroviarii" vor aborda meciul în formula standard, în care se vor regăsi toate numele grele. Partida dintre "U" şi CFR se va juca mâine, de la ora 18:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Echipele din returul sezonului trecut

"U" Cluj: Bornescu - D. Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Grozav, Marinescu, Cristescu, Cristea - Tony

CFR: Beto- Lionn, Maftei, Cadu, Camora - Hora, Peralta, Sare, Vranjes - Sougou, Ronny

 

Echipele standard din acest sezon

"U" Cluj: Balauru - Ciupe, Erico, Paraskevas, Lupu - Pătraşcu, V. Gheorghe - Paulinho, Dinu, Alex - Cleiton (Drăghici)

CFR: Felgueiras - Pinto, Cadu, Piccolo, Rada - Mureşan, Alberto - Sougou, Bastos, Camora - Kapetanos

 

Comenteaza