Vot pentru prelungirea insolvenţei: Creditorii au acceptat, urmează verdictul judecătorului sindic

Vot pentru prelungirea insolvenţei: Creditorii au acceptat, urmează verdictul judecătorului sindic
Comitetul Creditorilor Universităţii Cluj a votat în favoarea extinderii planului de reorganizare cu încă un an, însă acesta trebuie să fie validat mâine şi de judecătorul sindic.

Noul plan de reorganizare al clubului a fost votat în şedinţa de ieri a Comitetului de Creditori cu peste două treimi din voturi. Următorul pas este prezentarea lui în şedinţa de mâine a Tribunalului Comercial, urmând ca verdictul final să fie dat de către judecătorul sindic. În cazul în care acesta va fi pozitiv, perioada de insolvenţă la „U" se va prelungi până în 2017, cu menţiunea că noul plan prevede un cuantum al datoriilor identic cu cel vechi, respectiv 2,4 milioane de euro.

Administratorul judiciar al FC Universitatea Cluj SA, Marieta Anastasescu, a declarat că principalul motiv pentru care a decis să propună prelungirea planului de reorganizare a fost legat de neîndeplinirea graficului de venituri estimat în precedentele documente. „Din păcate, previziunile de venituri nu au fost conforme cu realitatea. În planul de reorganizare aprobat de către Tribunalul Comercial erau trecute la capitolul venituri vânzarea a trei jucători, dintre care unul, Christou Paraskevas, nu mai avea nici un fel de raport de muncă faţă de FC „U". Ceilalţi doi, Dinu şi Vasile Gheorghe, erau în ultimele şase luni de contract şi puteau semna liberi cu orice echipă, lucru care s-a întâmplat. Era foarte dificil să încasezi aproape un milion de euro doar pe ultimii doi, în condiţiile în care nu vorbeam de jucători de 20 de ani. În aceste condiţii cea mai bună variantă a fost să solicităm o extindere a planului pe încă un an. În plus, am schimbat estimările venituri cu altele realizabile", a spus Marieta Anastasescu. Conform noului plan, „U" se obligă să pună bază pe Centrul de Copii şi Juniori, iar fotbaliştii proveniţi din propria „pepinieră" vor fi promovaţi sistematic la prima echipă.

În acest sens sunt daţi ca exemplu jucătorii care au reuşit în ultimii doi ani să câştige o medalie de aur şi una de argint la categoriile de Juniori B şi A. Dintre aceştia, Alin Mutu, Cornel Precură, Ionuţ Cordoş, Andreas Calcan şi Octavian Ursu au fost promovaţi deja sub comanda lui Ganea, iar ultimii doi au şi debutat în meciurile oficiale. Administratorul judiciar mai arată că clubul a obţinut deja 35.000 de euro prin vânzarea unui fotbalist produs de centrul de juniori. E vorba de Rareş Cucui, cedat în această vară la CSM Râmnicu Vâlcea. „Promovarea juniorilor la prima echipă este un lucru asumat juridic de către această societate, dacă planul va trece şi de judecătorul sindic. Decizia e doar a antrenorului, dar noi stabilim nişte paşi care trebuie urmaţi. Rolul meu e să găsesc surse de venit", a mai spus Marieta Anastasescu.

Chiar dacă anumite prevederi ale planului de reorganizare au fost modificate, cuantumul datoriilor rămâne acelaşi. „U" trebuie să plătească 2,4 milioane de euro către bugetul de stat, actuali sau foşti salariaţi şi creditori strategici. Dacă în şedinţa de mâine se va aproba nou formă a planului, clubul are termen până în 2017 să achite creanţele.

 

Etichete
Comenteaza