Topul celor mai "fericite ţări" din lume. Pe ce loc se află România

Topul celor mai "fericite ţări" din lume. Pe ce loc se află România

Fericirea oamenilor nu a fost afectată pe când de mult poate că ne-am fi așteptat de pandemia de coronavirus. Cel puțin așa arată rezultatele celui mai recent studiu internaţional World Happiness Report.

Chiar dacă a luat 6,7 milioane de vieți, a blocat țări întregi și a declanșat o criză economică globală, se pare că p andemia de Covid-19 nu a afectat fericirea umanității. După interviurile realizate cu peste 100.000 de persoane din 137 de ţări autorii studiului au constatat niveluri semnificativ mai mari de bunăvoinţă în toate regiunile globale decât înainte de pandemie, iar când li s-a cerut să-şi evalueze viaţa pe o scară de la unu la zece, oamenii au dat în medie scoruri la fel de mari în anii cu pandemiei cu Covid 2020-2022 ca în 2017-2019.

Lucrurile au stat puţin mai rău în ţările occidentale şi puţin mai bine în restul lumii, dar în general „durerile indubitabile au fost compensate de creşterea gradului în care respondenţii au fost capabili să descopere şi să împărtăşească capacitatea de a avea grijă unii de alţii în vremuri dificile”, a constatat cel de-al 10-lea Raport Mondial al Fericirii, potrivit The Guardian.

Primul loc în clasamentul fericirii ţărilor este ocupat, la fel ca în anii trecuţi, de Finlanda. Pe doi şi trei sunt Danemarca şi Islanda. În top 10 mai sunt Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

România ocupă poziţia a 24-a, precedată de Costa Rica pe 23 şi urmată de Singapore pe 25 şi Emiratele Arabe Unite pe 26. Spania şi Italia sunt pe 32 şi 33. La polul opus Finlandei este Afganistan, locul 137 în clasament.

Comenteaza