Ştirile Realitatea TV din 31 august

Ştirile Realitatea TV din 31 august
ziuadecj.ro îţi prezintă ştirile Realitatea TV din 31 august.

Daţi afară de la BAC

Alţi doi elevi clujeni au fost eliminaţi astăzi din examenul de Bac, unul la proba de matematică, iar celălalt la istorie. Celui dintâi i-a sunat telefonul în tipul examenului, iar cel de-al doilea a încercat să copieze de pe ciorna unui coleg.

Cele două incidente s-au petrecut la Colegiul Tehnic Turda şi la Grupul Şcolar "Ana Ipătescu" din Gherla. Conform legii, cei doi nu vor avea posibilitatea să se înscrie la următoarea sesiune de bacalaureat. Numarul elevilor eliminaţi de la bacalaureat în sesiunea de toamnă la Cluj a ajuns la şase. Ceilalţi patru au fost eliminaţi luni, din examenul scris de limba şi literatura română.


Stadion cu firmă

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi, cu unanimitate de voturi, înfiinţarea unei societăţi comerciale care se va ocupa de managementul Cluj Arena. Firma va fi condusă de Radu Raţiu, consilier personal al preşedintelui Alin Tişe. Noul stadion va fi folosit la capacitate maximă, urmând să găzduiască, pe lângă evenimente sportive, spectacole, concerte, ba chiar şi nunţi. Totul pentru a rentabiliza firma nou înfiinţată.

Constitutirea noii societăţi, Cluj Arena S.A., a iscat şi o dispută între reprezentanţii opoziţiei şi cei ai puterii. Cei dintâi au cercut ca numărul membrilor din Consiliul de Administraţie să fie mai mare.

sincron MARIUS MÂNZAT, consilier PNL Consiliul de administraţie poate fi mărit de la 7 la 9 membri. Concret propunerile noastre au fost din 2 sectoare diferite unul din cadrul mişcării sportive de masă prin UBB facultatea de sport şi cea de a doua din rândul suporterilor.

Amendamentul nu a întrunit însă majoritatea necesară, astfel încât organigrama a fost adoptată în forma iniţială, cu 7 membri.

sincron RADU RAŢIU, director Cluj Arena
ţinând cont că m-am ocupat şi pe parcursul construcţiei stadionului cred că o să fac faţă acestei noi provocări.

Noua conducere a societăţii va trebui să conceapă rapid o strategie prin care să ajungă la autofinanţare.

sincron ALIN TIŞE, preşedinte Consiliul judeţean Cluj
Se va ocupa de relaţia cu echipele de fotbal, de evenimente, de închirieri de spaţii în acea zonă astfel încât din banii pe care îi va face să poată să autofinanţeze acest obiectiv.

Cluj Arena va fi deschisă la începutul lunii octombrie, lucrările la stadion fiind pe ultima sută de metri.


Au întors foaia

După ce au modificat fără autorizaţie proiectul original şi erau pe cale de a transforma un duplex într-un... bloc, proprietarii construcţiei din cartierul Andrei Mureşanu au revenit astăzi la planurile iniţiale.

Muncitorii au început să dărâme în această dimineaţă o parte din zidurile care nu erau prevăzute în proiectul aprobat de primărie. Cei care locuiesc în zonă aveau suspiciuni că respectiva construcţie ar urma să devină un bloc cu mai multe apartamente, în locul celor două case unifamiliale alipite, prevăzute iniţial. Imobilul prezenta semnalmentele unei construcţii tip bloc: o casă a scării şi deschideri simetrice pe faţadele fiecărui nivel.


Parcări de Mănăştur

Problema parcărilor în cartierul-dormitor al Clujului, Mănăştur, va fi rezolvată în curând. Cel puţin asta ne promite primăria. După ce anul trecut a fost dată în folosinţă parcarea supraetajată de pe Primăverii, alte trei parkinguri vor fi construite în acest cartier.

Cel de pe strada Mehedinţi, cu 120 de locuri, va fi finalizat la începutul lunii decembrie şi a fost mutat aici de pe strada Aurel Vlaicu, după ce locuitorii din Mărăşti s-au opus proiectului. Primăria a demarat lucrările la alte două parkinguri în Mănăştur, unul în zona străzii Negoiu şi altul tot pe Mehedinţi. Mai mult, pe strada Mehedinţi, după ce va fi eliberată de maşini, va fi introdus şi transportul în comun. Este vorba despre un microbuz care va circula cel mai probabil din jumătate în jumătate de oră.


Grădiniţă în paragină

Aşa cum ne-am obişnuit, în fiecare toamnă avem parte de unităţi de învăţământ care nu sunt pregătite să îi primească pe copii. Este zi cazul grădiniţei din comuna Mihai Viteazul, care de mai bine de un deceniu nu a reuşit să obţină autorizaţie de funcţionare. În fiecare an, zeci de copii învaţă între zidurile fisurate ale clădirii în care apa îşi face loc la fiecare ploaie.

STAND-UP: BIANCA SUCIU, corespondent Realitatea Tv Cluj Astfel arată o clădire în care funcţionează o grădiniţă frecventată de peste 80 de copii. Această grădiniţă nu mai are autorizaţie de funcţionare de mai bine de 11 ani.

SINCRON: MARIA CORCHEŞ, directoarea grădiniţei: Spaţiile nu sunt adecvate pentru o grupă de grădiniţă, sunt foarte mici, copiii sunt înghesuiţi MUSCĂ Se întâmplă să şi plouă înăuntru, dar reparăm, foarte mult nu vrem să investim aici

STAND-UP: BIANCA SUCIU, corespondent Realitatea Tv Cluj Din 12 septembrie cei 12 copii care vor intra în grupa mică vor trebui să încapă în acest spaţiu miniscul. Este vorba de aproape 10 metri pătraţi într-o clădire veche de peste 100 de ani

Autorităţile locale au cerut ajutor de la minister. Deşi au reuşit să primească aprobare pentru ridicarea unei noi grădiniţe, nu au primit niciodată fondurile necesare. Mai mult, primarul a început construcţia din banii comunei, însă ritmul este extrem de lent din cauza sumelor insuficiente.

SINCRON: IOAN ZENG, primarul comunei Mihai Viteazu: S-au făcut demersuri, a fost aprobată construirea unei noi grădiniţe, dar apoi s-au sistat...în această situaţie cât s-a construit va ajunge la degradare.

 

Start la Tetarom

Consiliul Judeţean a aprobat astăzi parteneriatul cu comuna Feleacu pentru construirea Parcului Industrial TETAROM IV. Acesta va fi amplasat pe un teren de 85 de hectare, la circa 1,5 kilometri de centura Vâlcele-Apahida şi la numai 12 minute cu maşina de aeroport.

Investiţia se va ridica la circa 14 milioane de euro, iar terenul, de circa 40 de hectare, este pus la dispoziţie de Consiliul Local din Feleac. Aici se va ridica se va ridica o hală pentru IMM-uri, o staţie de epurare şi una de transformare, iar restul terenului va fi folosit pentru amplasarea de panouri fotovoltaice.

VIOREL GĂVREA, director Tetarom: Proiectul tehnic este iarăşi pregătit. Staţia de înaltă tensiune pe care o pregătim este reversibilă. Adică putem să luăm energie electrică din sistemul naţional dar şi să trimitem în sistemul naţional energie electrică.

Dacă cei din Feleacu contribuie cu terenul, Consiliul Judeţean va suporta 50 % din valoarea totală eligibilă, restul finanţării find asigurată din fonduri europene.

sincron ALIN TIŞE, preşedinte Consiliul Judeţean Cluj: dorinţa mea este de a dezvolta parcurile industriale chiar dacă în momentul de faţă există practic o stagnare în ceea ce priveşte investitorii care vin spre noi.

Acordul dintre comuna Feleacu şi Consiliul Judeţean Cluj are o valabilitate de 30 de ani din momentul semnării.


Bătaie pe Cluj Arena

Solicitarea clubului CFR de a juca pe Cluj Arena nu are prea mare ecou în rândul fotbaliştilor. Jucătorii "feroviarii" ar prefera să rămână în Gruia, deşi recunosc că stadionul din centru este mai frumos. În acest timp, fotbaliştii Universităţii spun că doar "şepcile roşii" ar trebui să evolueze pe noua arenă.

Deşi recunosc că noul stadion a fost construit din bani publici, jucătorii "studenţilor" spun că acolo este casa Universităţii Cluj, singura echipă îndreptăţită să joace pe Cluj Arena.

SINCRON GABRIEL MACHADO, jucător U Cluj Stadionul este al muncipalităţii Cluj, dar cred că trebuie săjoace doar U Cluj acolo. CFR are stadionul lor şi noi avem un nou stadion. Trebuie să joace doar U Cluj acolo. Va fi frumos pentru Cluj, nu pentru CFR

Pentru jucătorii CFR-ului mai important este ce fac pe teren, decât locul unde vor juca, dar spun că, dacă ar fi să aleagă, ar alege să rămână în Gruia.

SINCRON SOUGOU, jucător CFR Cluj Dacă joc acolo nu ştiu, pentru mine nu contează. Esenţial e să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut pe teren, restul ţine de organizare

SINCRON RAFAEL BASTOS, jucător CFR Cluj Stadionul este nou, frumos, dar pentru mine nu e vreo diferenţă. Nu e vreo diferenţă dacă joc pe Cluj Arena sau aici. Eu aş prefera să jucăm aici, nu pe noul stadion

Cluj Arena va fi inaugurată la începutul lunii octombrie.


Alături de tricolori

Fotbaliştii clujeni sunt alături de Naţionala României în dubla decisivă pentru calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor. Fie că evoluează la Universitatea sau la CFR şi indiferent de naţionalitatea lor, jucătorii spun că elevii lui Piţurcă au şanse de victorie, cu condiţia să intre determinaţi pe teren şi să nu se teamă de numele adversarilor.

SINCRON FLORIN MATACHE, jucător U Cluj Au şanse, cum să nu. Se porneşte de la 0-0, Franţa este o echipă bună. Sper să se autodepăşească şi să facă un meci bun pentru a câştiga. Le urăm baftă, suntem cu sufletul şi inima alături de ei. Sunt două meciuri grele, care ne pot menţine cu şanse pentru calificare

Tricolorii au suporteri şi printre jucătorii străini din campionatul nostru, care văd echipa lui Piţurcă capabilă să obţină maxim de puncte în următoarele meciuri.

SINCRON SOUGOU, jucător CFR Cluj: Cu Luxemburg eu cred că românii pot să câştige, dar va fi dificil cu Franţa, pentru că Franţa este mai sus, dar meciurile de fotbal nu se decid înainte de a juca. Chiar dacă cunosc mai bine jocul Franţei decât cel al naţionalei României, pentru că joc aici sunt suporter al României.

SINCRON GABRIEL MACHADO, jucător U Cluj: Au mare şanse. Eu vreau România să meargă la Euro, să câştige aceste meciuri cu Luxembrug şi cu Franţa.

România va întâlni vineri selecţionata Luxembugului, iar pe 6 septembrie va da piept cu naţionala cocoşului galic, pe noul stadion Naţional Arena din Capitală.

 

Comenteaza