Undă verde pentru școala gimnazială din Borhanci

Undă verde pentru școala gimnazială din Borhanci
Undă verde pentru școala gimnazială din Borhanci
Undă verde pentru școala gimnazială din Borhanci
Undă verde pentru școala gimnazială din Borhanci

Primarul Emil Boc a fost prezent, luni, pe șantierul viitoarei școli gimnaziale din cadrul proiectului complex ”Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de Sănătate – Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază sportivă) și Pădure-Parc” din cartierul Borhanci.

După ce săptămâna trecută au început lucrările la liceul din Borhanci, luni au fost demarate și cele la școala gimnazială. Emil Boc a explicat ce va cuprinde acest obiectiv.

„Acum o săptămână se deschideau lucrările la liceul din Borhanci, acum ne aflăm pe locația unde se construiește școala gimnazială din Borhanci. Capacitatea acestei școli gimnaziale este următoarea: 675 de elevi în 27 săli de clasă și în 3 laboratoare, de asemenea, și școala gimnazială are o sală de sport la demisol, Această școală îndeplinește toate criteriile unei clădiri verzi, europene de ultimă generație.

De asemenea, școala are panouri fotovoltaice care vor asigura necesarul de energie în proporție de 80 la sută pentru ceea ce înseamnă funcționarea școlii, a sălii de sport. Are și un teren de sport în exterior. Hubul educațional din Borhanci este în valoare de 100 milioane euro”, a declarat Emil Boc.

Viceprimarul Dan Tarcea vorbit despre importanța acestui obiectiv: „Peste 1000 de copii vor învăța aici, fie că discutăm de liceu sau de școală gimnazială, este un proiect integrat, cu o valoare consistentă și care în momentul în care va fi gata, pe lângă cele patru instituții de învățământ vor avea și un bazin de înot la care am început deja toate procedurle și se pot vedea escavatoarele. Discutăm aici de o suprafață totală de peste 70 de hectare unde va fi și o bază sportivă și o pădure parc”.

Vă reamintim, săptămâna trecută au început lucrările la viitorul liceu din cadrul proiectului complex ”Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de Sănătate – Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază sportivă) și Pădure-Parc” din cartierul Borhanci.

„Începem construcția la liceul din Borhanci și la sala de sport, în săptămânile următoare vom începe de asemenea, lucrările la creșă, grădiniță, școală gimnazială. Șantierul infrastructurii a început, respectiv aducerea utilităților. Drumul va avea două benzi, trotuare și pistă de bicicletă, și va deservi întreg cartierul pentru ca cei care locuiesc aici să nu mai fie nevoiți să meargă în altă parte a orașului cu copiii, ajutând și la decongestionarea traficului dar și la creșterea calității vieții”, spunea, atunci, primarul.

Comenteaza