Unde sunt chirii mai scumpe decât în Cluj-Napoca. Zonele cu prețurile cele mai mari la începutul verii

Unde sunt chirii mai scumpe decât în Cluj-Napoca. Zonele cu prețurile cele mai mari la începutul verii

Două sectoare din Capitală au prețuri mai mari pentru chirii față de Cluj-Napoca.

În luna iunie a acestui an s-au înregistrat cu 24% mai multe interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere, potrivit unei platforme de imobiliare.

De asemenea, interacțiunile între chiriași și proprietari sau agenți/dezvoltatori au crescut cu 17% comparativ cu luna iunie a anului anterior (iunie 2024 vs. iunie 2023), arată datele storia.

Chirii de vară la Cluj-Napoca. Unde sunt mai scumpe

Conform sursei citate, în Cluj-Napoca, în luna iunie 2024, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu două sau trei camere au variat.

Comparativ cu luna iunie 2023, prețurile medii ale chiriilor din iunie 2024 au crescut cu 19% în cazul garsonierelor, cu 10% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 5% la apartamentele cu trei camere.

Astfel, în luna iunie 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 380 de euro, în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 550 de euro, iar apartamentele cu trei camere s-au închiriat cu un preț mediu de 682 de euro.

Chirii Cluj iunie

Sursă: storia

La fel ca în ultimele luni, sectorul 1 din Capitală este în continuare cel mai scump sector din București la chirii, dar și cea mai scumpă zonă din țară la acest capitol, peste Cluj-Napoca. Chirii mai scumpe regăsim și în sectorul 2 din București, cu excepția garsonierelor.

În sectorul 1, apartamentele care se închiriază la un preț mediu de 731 de euro. Aici, garsonierele se închiriază în medie cu 400 de euro, apartamentele cu două camere costă 660 lunar, iar locuințele cu trei camere costă circa 1.000 de euro lunar.

„Piața imobiliară din segmentul închirierilor traversează în prezent o perioadă de efervescență, pe măsură ce începe sezonul chiriilor. Această perioadă este strâns legată de începutul anului universitar, când studenții încep să-și caute locuințe. Universitățile din marile orașe atrag anual mii de studenți, ceea ce duce la o creștere semnificativă a cererii pe segmentul chiriilor și, implicit, la o majorare a prețurilor. În ciuda acestei tendințe de creștere, România are printre cele mai accesibile prețuri din Uniunea Europeană, conform datelor Eurostat”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Prețurile solicitate pe platforma amintită pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 13% de la un an la altul (iunie 2024 vs. iunie 2023), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (iunie 2024 vs. mai 2024) au rămas relativ similare. Astfel, prețul mediu solicitat pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu două și trei camere, în iunie 2024, a fost de 496 euro.

Comenteaza