Farmaciile independente formează alianţe pentru a putea să concureze cu marile lanţuri de farmacii (P)

Farmaciile independente formează alianţe pentru a putea să concureze cu marile lanţuri de farmacii (P)
Săptămâna trecută, la Cluj-Napoca, reprezentanții a peste 100 farmacii independente au fost prezenți la o manifestare organizată de Top Pharma Union și Clubul Top Pharma.

Top Pharma Union este o societate creată și deținută de farmacii independente și care își propune să negocieze în numele membrilor săi cu producătorii de medicamente, să fluidizeze relațiile cu aceștia pe baze de parteneriat. Misiunea Top Pharma Union este să creeze condiții de competitiviatate pentru farmaciile membre pentru ca acestea să poată concura de pe poziții egale cu marile lanțuri de farmacii.

La acest moment sunt peste 60 farmacii independente membre ale Club Top Pharma și organizatorii se așteaptă ca numarul farmaciilor să depășească 100 membri în scurt timp. Farmaciile membre ale Club Top Pharma sunt locate în Transilvania și Moldova pentru moment, urmând ca pe viitor si celelalte regiuni ale tării să fie abordate.

La manifestarea "Interese comune, actiuni convergente" organizată la Cluj-Napoca a fost prezent și Dr. Ivan Uhriarik, fostul ministru al sănătății din Slovacia. Domnia sa a avut o prezentare despre alianțe similare ce funcționeaza deja de câțiva ani in Cehia și Slovacia. De altfel, conceptul Top Pharma Union din România a fost dezvoltat in colaborare cu firme similare din Cehia și Slovacia ce insumeaza peste 300 farmacii independente, la acest moment.

Modelul de alianțe de farmacii independente este foarte popular in țările din Vestul Europei pentru că urmărește asocierea farmaciilor independente în vederea obținerii unor condiții comerciale similare cu ale marilor lanțuri de farmacii, pastrând in acelați timp independența economică, managerială și profesională a farmaciștilor membri.

Despre Top Pharma Union

Firma a fost creată în noiembrie 2013, are sediul în Cluj Napoca și este deținută de societați ale farmaciilor independente. La acest moment însumează peste 60 membri din județele Alba, Arad, Bistriţa-Nӑsӑud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureş, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Top Pharma Union este mandatată de membrii săi să negocieze condiții comerciale cu producătorii de medicamente pentru îmbunătățirea competitivității economice a membrilor săi. Toate farmaciile membre beneficiază de aceleași condiții comerciale, indiferent de mărime și locație.

 

Comenteaza