Migraţi la Berăria Culturală! Vor fi acolo cei mai buni specialiști ai României în problema musulmană

Migraţi la Berăria Culturală! Vor fi acolo cei mai buni specialiști ai României în problema musulmană
Cei mai buni specialiști în problema refugiațialor, dar și a realităților din lumea musulmană vin la Berăria Culturală, la o dezbatere eveniment, care-i va reuni pe profesorii universitari - Tasin Gemil - directorul Institutului de turcologie și studii central-asiatice, Călin Felezeu - decanul Facultății de Psihologie și Științele educației, precum și medicul sirian Hadi Kachef.

Dezbaterea va avea loc miercuri, 30 septembrie 2015, de la ora 19, în sala Euphoria, din fosta Fabrică de bere Ursus. Moderator&Producător: Ion Novăcescu. Intrarea e liberă! Aceasta este cea de-a 43-a dezbatere organizată în cei aproape trei ani de la momentul în care a fost lansat acest proiect comunitar și cultural al Fundației Armonia.

Iată câteva dintre mesajele esențiale ale profesorului Tasin Gemil, înainte de așteptata dezbatere de la Berăria Culturală, intitulată: Ciocnirea și convețuirea civilizațiilor în Europa":
"1. Există la ora actuală o criză reală în relaţiile dintre lumea iudeo-creştină şi cea islamică.
2. Scopul teroriştilor zis islamici nu este altul decât acela de a săpa o falie cât mai adâncă între lumea creştină şi cea musulmană, să provoace un război generalizat, cu consecinţe catastrofale pentru întreaga omenire.
3. Multiculturalismul promovat cu intenţii salutare de către statele dezvoltate din Occident a amplificat şi întărit acest fenomen al izolării comunităţilor de musulmani la marginea marilor oraşe. In acest mediu propice s-a propagat lesne şi larg aşa-zisa învăţătură islamică fundamentală
4. Problema comunităţilor musulmane din marile oraşe ale Occidentului cred că are prioritate. Ghetouizarea silită şi chiar deportarea, cum propun unele voci, de altfel respectabile, cred că ar fi soluţiile cele mai rele. Ele ar duce la revolte în lanţ, care ar putea târî omenirea către un coşmar.
5. Multiculturalismul, cel puţin în varianta occidentală, s-a dovedit ineficient şi a avut efecte perverse. Integrarea treptată cred că este soluţia cea mai potrivită.
6. Nu cred că există vreun tânăr turco-tătar din România care să se fi lăsat ademenit de cântecele de sirenă venite dinspre aşa-zisul califat din Siria.
7. Din păcate, mii de tineri din multe alte ţări foste comuniste, îndeosebi din fostele republici sovietice musulmane, se află deja în rândurile jihadiştilor. Aceştia pot fi oricând folosiţi pentru a lovi în propriile lor ţări native sau de adopţie."

VINO și spuneți și TU părererea! Miercuri seară, de la ora 19, în sala Euphoria, de la Fabrica de bere Ursus.

 

Comenteaza