Mulţumesc, Emil Boc! De aici, preiau eu! (P)

Mulţumesc, Emil Boc! De aici, preiau eu! (P)
Stiu ca, in ultima perioada, am criticat foarte multe lucruri. Sunt lucruri pe care le vedeti si voi, care poate va revolta sau pe langa care ati trecut suparati, gandindu-va ca cineva ar trebui sa faca ceva.
Eu consider ca acele lucruri trebuiau sa fie facute de Emil Boc, fiindca el a fost ales liderul orasului.

Imi asum toata aceasta parte a campaniei mele si nu regret nimic din ce am spus sau am facut.
Poate ca ati uitat, au trecut 12 ani, dar si Emil Boc era extrem de critic la adresa lui Gheorghe Funar in prima lui campanie electorala, cand dumneavoastra l-ati ales primar, alungandu-l pe Funar.

Nu consider ca trebuie sa imi cer scuze pentru ca m-am revoltat si mi-am dorit pentru mine, pentru familia mea, pentru viitorul meu copil si pentru copiii vostri un oras mai bun, mai frumos, mai curat. Am criticat, nu am calomniat, nu am atacat nefondat.

Imi cer scuze, insa, ca am pierdut din vedere un lucru foarte important, pe care sunt sigur ca il simtiti si voi: cum nici dracul nu e asa negru, trebuie sa vedem si lucrurile bune pe care le-a facut Emil Boc.

Da, sunt multe aspecte in care trebuia sa lupte mai mult pentru noi, clujenii, da, putea sa se implice mai mult, dar haideti sa o spunem si pe aia dreapta: Domnul Boc a facut si multe lucruri bune pentru oras!

Dupa 26 de ani in care fiecare politician a venit si v-a spus ca vrea sa stearga cu buretele tot ce au facut cei dinaintea lui, ca tot ce s-a intamplat inaintea lui a fost egal cu zero, ca mesterii care mereu critica munca celor care au lucrat inainte lor, eu vin astazi in fata voastra si va spun ca nu imi doresc sa o iau de la zero. Si, sincer, as fi un mare prost sa o iau de la zero, pentru ca asta ar inseamna sa o luam din nou, cu totii, de la zero!

Daca la fiecare mandat, politicienii vin si o iau de la zero, nu avem cum sa ne dezvoltam si sa fim mai buni. Daca, dupa fiecare vot, stergem cu buretele toate lucrurile rele dar, atentie, si toate lucrurile bune, nu avem cum sa trecem la urmatorul nivel. Cum sa dezvoltam Clujul, daca noi, o data la patru ani, ne intoarcem de unde am plecat?

Cum ar fi ca, pentru prima data, sa nu stergem TOT ce s-a facut ? Cum ar fi ca, pentru prima data, sa construim pe baza lucrurilor bune care exista deja? Mesia nu vine o data la patru ani, asa cum v-au mintit pana acum politicienii, iar eu cu siguranta nu sunt Mesia. Sunt un om cu bune si rele, ca oricare dintre voi, dar sunt tanar, entuziast si muncitor.

Eu sunt candidatul care vrea sa duca mai departe lucrurile bune incepute de Boc. Eu vreau si pot sa va duc la urmatorul pas al dezvoltarii noastre ca oras.

Va multumesc, Emil Boc, pentru ca ati scos Clujul de sub Funar si i-ati dat o deschidere, l-ati transformat dintr-un oras inchis intr-unul deschis.

Va multumesc, Emil Boc, pentru ca ati albit in slujba orasului nostru si in slujba tarii. Dupa 12 ani in fruntea Clujului, sunt convins ca si dumneavoastra recunoasteti ca ati obosit. Nu va stiu drept un fariseu. Se vede ca v-ati pierdut vigoarea si dinamismul de la inceput. Si eu trebuie sa ma gandesc la asta. Nu vreau sa stau ca primar o eternitate, ca Ceausescu, vreau sa cresc langa mine un om nou, atunci cand voi fi si eu senior, care sa duca Clujul mai departe.

Va multumesc, Emil Boc, ca v-ati neglijat pentru noi familia. Toate acele clipe din ultimii 12 ani cand nu ati putut totdeauna sa fiti alaturi de sotie si de fetite nu vor mai veni inapoi. Oamenii nu inteleg intotdeauna asta, dar eu inteleg. E un sacrificiu cumplit pe care l-ati facut.

Va multumesc ca ati scos Clujul, domnule Boc, din mizeria programata a Caritasului, ca ati scapat Clujul de saracie.

Va multumesc sincer pentru toate acestea si pentru multe alte realizari. Sunt pregatit sa le duc mai departe, sa le fac mai bune, mai viabile pentru clujeni.

Emil Boc a demonstrat tot ce poate face in 12 ani si nu trebuie pierdute din vedere lucrurile bune. Cu toate acestea, din pacate, a demonstrat in ultimul mandat ca nu are viziunea de a le duce mai departe, de la face mai bune si cred ca drumul sau trebuie sa se incheie aici.

O spun cu respect, nu cu ura, nu cu rautate. Imi aduc aminte de inceputurile dumnealui, era vesel si deschis, cu putere de munca si printre oameni. Azi, e posac, obosit, singur. Nimeni din echipa sa nu il mai apara. Oamenii apropiati lui Emil Boc i-au folosit imaginea, s-au folosit de increderea sa si apoi l-au parasit. Daniel Buda s-a ascuns la Bruxelles, pe un salariu de 7000 de euro pe luna, furandu-i cu tupeu mandatul de europarlamentar lui Rares Niculescu, un om care a fost MEREU alaturi de Boc, un om care l-a ajutat mereu. Tise s-a dezis de Boc acum cativa ani, acum o face mai discret, dar face asta dupa ce Boc a pus mana pe el si l-a facut ceea ce e.

Moisin n-a iesit o sfanta data in fata presei sa isi apere primarul cand acesta avea momente grele, s-a ascuns ca un las dupa fusta mamichii, desi Boc i-a desenat cariera politica. 

De aceea, dragi clujeni, cred ca trebuie sa ii multumim cu totii domnului Boc, dar sa mergem mai departe.

Unii oameni sunt buni la a pune baza unei case. Altii sunt buni constructori. Casa nu poate exista fara fundatie, dar o casa nu devine casa fara un constructor priceput!

Emil Boc a pus fundatia.

Sunt Liviu Alexa si sunt pregatit sa fiu constructorul acestui oras!

Comenteaza