Cum tratezi astenia cu plante medicinale

Cum tratezi astenia cu plante medicinale
Recunoști astenia după câteva semne simple ca oboseala care persistă de-a lungul zilei, chiar dacă te-ai odihnit bine, iritabilitatea, mai ales la zgomote de fond, dificultățile de concentrare și memorare.

Rozmarinul

Remediile din rozmarin alungă iritabilitatea și-ți redau optimismul, capacitățile de concentrare și memorare, deoarece au proprietăți tonice, antiseptice, dacă este folosită în cantități mici, pe o perioadă mai lungă de timp. O poți utiliza sub formă de infuzie, tinctură, ulei esențial, capsule. În plus, îți îmbunătățește digestia, te scapă de dureri de cap, te ține departe de răceli.

Tinctura de rozmarin o poți lua de 3 ori pe zi așa: la o linguriță de soluție pui 100 ml de apă. Cu uleiul esențial de rozmarin poți face inhalații sau îl poți pune în apa de baie. Infuzia este de ajutor și ea. La 250 ml de apă pui 2 pliculețe de plantă și infuzezi 15 minute. Bei 2-3 căni pe zi.

Anasonul

Proprietățile tonice ale anasonului te pot ajuta și ele în astenia nevoasă, dar și pentru a scăpa de neplăceri digestive, precum balonarea. Anasonul este și stimulent pentru pancreas și pentru secrețiile glandulare. Bea de-a lungul unei zile, în mai multe reprize, pe stomacul gol, o cană de infuzie de anason preparată din 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă clocotită. Pulberea de anason este și ea folosită în combaterea asteniei. Ține sub limbă o linguriță rasă de pulbere 10 minute, apoi înghite-o cu puțină apă.

Cătina

Oboseala fizică și gripa nu-ți perturbă activitățile de zi cu zi dacă iei remedii pe bază de cătină. Cătina îți oferă vitamine, îndeosebi vitamina C, B1, E, stimulează apetitul și-ți protejează vasele de sânge. În lipsa fructelor proaspete, prepară un macerat din 1-2 lingurițe de fructe uscate procurate de la Plafar și o cană cu apă rece. După 10 ore de macerare, fierbe totul nu mai mult de 2 minute. Strecoară lichidul și bea-l în 3 reprize, de-a lungul zilei, înaintea meselor principale.

 

Comenteaza