3 gustări sănătoase pentru weekend

3 gustări sănătoase pentru weekend

Gustări sănătoase pentru weekend. 

Fructe si branzeturi- combinatia de fructe si branza iti calmeaza nervii si te face mai optimista, cel putin asta spun studiile. Explicatia este ca fructoza si carbohidratii induc producerea de serotonina. Sa nu mai vorbim ca un platou cu branzeturi si fructe acompaniate de un pahar de vin alb sunt gustarea ideala de seara.

Guacamole and chips- avocado are un continut bogat de omega- 9 si ajuta celulele ficatului sa elibereze energie, consumand grasimi.  De asemenea omega- 9 ajuta creierul sa elibereze serotonina.  Aceasta gustare este numai buna atunci cand urmaresti impreuna cu iubitul un film.

Chipsurile coapte de dovlecei sunt gustări excelente pentru weekendurile petrecute cu familia sau cu prietenii. Pregătite după rețeta sugerată de popsugar.com, chipsurile se fac foarte repede.

  • doi dovlecei de mărime medie
  • o lingură cu ulei de măsline
  • 60 g de parmezan ras
  • 60 g de pesmet
  • un vârf de cuțit de sare
  • piper negru după gust
  • ulei pentru uns hârtia de copt cu care se acoperă tava

Se preîncălzește cuptorul la 230 de grade Celsius. Se stropește hârtia de copt cu ulei. Se feliază dovleceii în discuri de șase milimetri grosime. Într-un bol, se amestecă dovleceii cu uleiul de măsline. Într-un alt vas, se amestecă parmezanul ras, pesmetul, sarea și piperul. Apoi, se acoperă fiecare disc de dovlecel cu compoziție de parmezan. Se presează compoziția pe feliile de dovlecel, astfel încât să se lipească. Se așază discurile în tava de cuptor acoperită cu hârtie de copt și ulei. Discurile de dovlecel se coc timp de 25-30 de minute, până când prind o culoare maronie. Apoi, se scot din tavă cu ajutorul unei spatule. Se servesc calde. 

Comenteaza