5 verdeţuri pentru dieta de primăvară

5 verdeţuri pentru dieta de primăvară

Toate verdeţurile conţin din belşug calciu, potasiu, magneziu şi mangan, minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor. O dietă bogată în verdeţuri crude este bine venită primăvara.

Spanac
Cu doar 40 de calorii pe portie, spanacul este un adevarat superstar al nutritiei, datorita continutului bogat de vitaminele A, C, K, precum si fier, fibre si acid folic. Spanacul este recomandat in special femeilor insarcinate si care alapteaza, datorita faptului ca stimuleaza productia de celule rosii din sange.

Salata verde sau rosie creata
Salata verde este o sursa excelenta de fibre si are un gust placut, neutru, deci poate fi inclusa usor in aproape orice tip de salate. Salata rosie creata nu contine la fel de multe fibre, asa ca este important sa o combini cu alte legume bogate in fibre, precum conopida, varza, ardeiul gras sau telina.

Salata verde
Textura delicata si moale a salatei verzi o face sa fie potrivita in nenumarate combinatii de salate bune in dietele de slabit. Salata verde nu este la fel de bogata in nutrienti precum alte verdeturi de sezon, insa este o sursa buna de vitamina A si contine mici cantitati de fier si calciu. Un alt punct forte este continutul foarte mic de calorii, de doar 10 calorii pentru o portie mica.

Rucola
Partea buna este  ca rucola se gaseste in supermarketuri in orice perioada a anului, in caserole bine sigilate, insa poate fi destul de costisitoare, spre deosebire de alte salate si verdeturi. In schimb, aroma usor picanta este perfecta in salatele cu branzeturi si struguri. Rucola este o alegere gustoasa, insa o resursa nutritiva modesta – contine cantitati mici de vitamina A, vitamina C, fier si calciu.

Urzici
Nelipsite din curele de primavara, urzicile sunt adevarate “bombe” de vitamine si minerale. Urzicile contin complexul de vitamine B, vitaminele A, B, C si K, caroten, crom, fier, fosfor, cupru, mangan, potasiu, zinc si aminoacizi. Chiar daca nu le poti include crude in salate, urzicile nu pot lipsi dintr-un top al celor mai bune verdeturi de sezon.

Comenteaza