Accesorii moderne pentru casă: de la draperii la tablouri

Accesorii moderne pentru casă: de la draperii la tablouri

Accesoriile pentru casă pot avea o mulţime de roluri. Acestea nu contribuie doar la aspectul estetic. Unele dintre ele îţi sunt cu adevărat utile pentru a te bucura de mai mult confort acasă. Un bun exemplu sunt draperiile. Cu ajutorul lor vei decora frumos casa, însă te ajută și să controlezi lumina ce intră în casă, fie că vrei să dormi bine sau să te bucuri de soare când lucrezi.

Dacă vrei să alegi accesorii moderne, am pregătit pentru tine o listă care să îţi trezească inspiraţia:

Vaze

O vază cu flori poate fi un accesoriu perfect dacă îţi doreşti un decor minimalist. Alege vaze în culori pământii, precum alb murdar, crem sau verde. Pentru a evita un aspect kitsch, foloseşte întotdeauna flori naturale. Găseşti o mulţime de variante în piaţă, dar şi la florăriile din mall-uri sau cele online.

Lumânări parfumate

O decoraţiune simplă, lumânarea parfumată este opţiunea perfectă pentru living, dormitor sau bucătărie. Aceasta te poate ajuta să parfumezi delicat întreaga casă, fără să fie necesar să foloseşti odorizante sau alte produse cu o mulţime de chimicale.

Cea mai bună alegere o reprezintă lumânările parfumate cu ingrediente naturale, cum ar fi ceara de soia şi uleiurile esenţiale.

Perne decorative

Poţi să foloseşti pernele decorative pentru a da culoare casei. Acestea sunt ideale pentru canapea sau pat. În plus, le poţi folosi şi pentru a dormi mai comod sau a te odihni mai bine.

Nu opta pentru foarte multe perne decorative dacă vrei o amenajare aerisită. Este suficient să foloseşti câte 4-5 în fiecare cameră.

Draperii

Draperiile nu sunt doar un accesoriu sau o piesă de decor, ci sunt utile în orice casă. Acestea te vor ajuta să controlezi ușor cantitatea de lumină care intră în camere. Cu ajutorul draperiilor potrivite poţi să te odihneşti mai bine, dar şi să lucrezi mai cu spor. Alege modele din materiale de calitate şi asigură-te că dimensiunile lor sunt adecvate pentru camerele în care le vei pune.

Pături pufoase

O pătură pufoasă este un accesoriu ideal pentru canapeaua din living, scaunele de dining sau fotoliul din hol. Preţurile unor astfel de produse sunt accesibile şi le găseşti foarte uşor în magazinele home & deco sau chiar online.

Poţi opta pentru pături colorate, cu texturi diverse, care să transforme atmosfera casei, fără să fie necesar să cheltui prea mulţi bani.

Ghirlande luminoase

Pentru o atmosferă plăcută în balcon, în living sau în bucătărie, poţi să alegi ghirlande luminoase. Acestea se instalează foarte uşor, iar majoritatea modelelor funcţionează pe baterii. Investiţia va fi minimă, însă atmosfera casei se va transforma complet.

Poţi achiziţiona modele diverse, cu lumină albă sau colorată, de dimensiuni mici sau mari, în funcţie de design-ul pe care ţi-l doreşti.

Oglinzi

Oglinzile te ajută să creezi impresia de mai mult spaţiu în casă şi să creezi o atmosferă plăcută. Foloseşte-le cu măsură, în orice cameră doreşti. Poţi avea oglinzi în dormitor, pe hol, în dressing, în living sau în baie.

Optează pentru oglinzi cu rame simple, mai ales dacă nu vrei să încarci inutil spaţiul. Modelele cu rama din lemn sau metal reprezintă o alegere inspirată.

Tablouri

Nu trebuie neapărat să alegi decoraţiuni ieşite din comun pentru a avea o casă modernă. Tablourile reprezintă o soluţie cu care nu poți da greş, mai ales dacă alegi modele adecvate design-ului casei tale. În ziua de astăzi este mai uşor ca niciodată să găseşti tablouri la preţuri accesibile. Magazinele online şi site-urile dedicate artei oferă astfel de produse la preţuri prietenoase, ce pornesc de la câteva sute de lei.

Rame foto

Ramele foto sunt cea mai bună opţiune pentru a-ţi personaliza casa. Vei găsi o varietate foarte mare de modele, la preţuri ce pornesc de la câţiva lei. Astfel, poţi foarte uşor să înrămezi pozele preferate pentru a-ţi decora biroul, dormitorul său camera de zi.

Inspiră-te din lista de mai sus ca să alegi cele mai potrivite accesorii pentru casa ta, indiferent de tipul de locuinţa sau de buget.

Comenteaza