Aglomeraţia, raiul hoţilor de buzunare şi genţi. Cum să vă feriţi de ei

Aglomeraţia, raiul hoţilor de buzunare şi genţi. Cum să vă feriţi de ei
Aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag ca un magnet hoţii de buzunare, poşete şi genţi. De aceea, în această perioadă trebuie să fiţi deosebit de atenţi pentru a evita evenimentele neplăcute.

Hoţii de buzunare şi genţi acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate, aşa cum sunt pieţele, magazinele şi mijloacele de transport în comun.

Ei "atacă" în grupuri mixte, după metode bine stabilite, fiecare ştiind exact ce are de făcut. De exemplu, unul dintre ei creează o diversiune, iar altul, bine antrenat în acest sens, sustrage bunul şi îl dă mai departe la a doua sau a treia mână. 

Pentru a evita aceste evenimente, Poliţia recomandă doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: aceasta să fie întotdeauna închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului.

Bărbaţii sunt sfătuiţi să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp, nicidecum în buzunarul din spate al pantalonilor.

Oamenii legii atenţionează că autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.

În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112.

Comenteaza