Am scăpat sau nu de iarnă? Temperaturi ba cu minus, ba cu plus, în weekend

Am scăpat sau nu de iarnă? Temperaturi ba cu minus, ba cu plus, în weekend

Primul weekend de primăvară vine cu temperaturi neobișnuit de ridicate în unele zone, în timp ce în altele este posibil să ningă.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va creşte de la 3 grade în prima zi, până la 9…10 grade în data de 1 martie. În următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade.

În Crişana vremea se va încălzi până în data de 1 martie, de la o medie a temperaturilor maxime de 5 grade în prima zi, până la 11…12 grade şi de la o medie a temperaturilor minime de -7…-6 grade la început, până la 2 grade. În următoarele două zile, atât media temperaturilor maxime cât şi a temperaturilor minime va scădea cu 3…4 grade. 

În Banat, până în data de 1 martie media temperaturilor maxime va fi în creştere, de la 5 grade în prima zi, până la 13 grade. În data de 2 martie media maximelor termice va scădea cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou, astfel că în 5 martie aceasta va atinge 16 grade şi va fi mult mai ridicată decât în mod normal la această dată.

Potrivit prognozei meteo, la munte vor fi câteva ninsori și zone cu ger, dar izolate nu extinse, în scădere față de zilele precedente, scrie evz.ro.

Temperaturile maxime de vineri vor ajunge la 16 grade celsius. La munte vremea va fi bună, temperaturile vor ajunge la maxim 8 grade și minima la zero, conform ANM.

Comenteaza