Atenție la țepele online! A reapărut o metodă de fraudă legată de contul de Facebook. Cum acționează atacatorii

Atenție la țepele online! A reapărut o metodă de fraudă legată de contul de Facebook. Cum acționează atacatorii
| Foto: gatsi - Depositphotos.com

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atenționează populația cu privire la revenirea campaniilor de phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de Facebook.

Au revenit campaniile de #phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de #Facebook!

„Schema este extrem de simplă și se propagă prin intermediul mesajelor private.
Obiectivul initial al atacatorilor este de a panica utilizatorul că își poate pierde accesul la pagină. Motivul invocat se referă la o presupusă încălcare a politicilor Facebook. Pentru a depune o contestație la suspendare, este sugerată accesarea unui link din mesaj, care, în cele din urmă va redirecționa către o pagină de phishing, dar există și posibilitatea ca atacatorii să schimbe tactica și să încerce răspândirea de #malware în schimb.

Fără o analiză atentă a provenienței mesajului și a detaliilor din notificare, astfel de campanii pot fi convingătoare. Verificați mereu sursa mesajului primit, înainte de a face orice actiune!”, atanționează Directoratul Național de Securitate Cibernetică, într-o postare oficială pe pagina de Facebook a instituției.

Atenție la țepele online! A reapărut o metodă de fraudă legată de contul de Facebook. Cum acționează atacatorii

Atenție la țepele online! A reapărut o metodă de fraudă legată de contul de Facebook. Cum acționează atacatoriiSursă: Facebook - Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC

Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționați pripit în mediul online, să vă acordați un răgaz pentru a analiza situația fără a cădea pradă emoțiilor și să citiți cu mare atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primiți.

Potrivit DNSC, dacă suspectați că un mesaj poate reprezenta de fapt o înșelătorie, nu răspundeți și nu faceți clic pe link! Raportați astfel de tentative rețelei sociale, dar și către DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro)

În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la contul de social media, echipa DNSC vă pune la dispozitie un ghid util care vă poate ajuta cu privire la procesul de recuperare al accesului: https://www.dnsc.ro/vezi/document/ghid-retele-sociale

Comenteaza