Atenționare de călătorie într-o țară din Europa: Coduri Roșu și Portocaliu de inundații până în weekend!

Atenționare de călătorie într-o țară din Europa: Coduri Roșu și Portocaliu de inundații până în weekend!

Ministerul Afacerilor Externe a emis joi o atenționare de călătorie pentru Norvegia, unde sunt în vigoare avertizări Cod roșu și portocaliu de inundații.

MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Norvegia că, în conformitate cu informațiile transmise de către autoritățile locale, pentru perioada 10 - 12 august se mențin Codul Roșu și Codul Portocaliu de inundații pentru zone din sudul țării.

Potrivit avertizărilor, în intervalul menționat se pot produce fenomene ce pot conduce la eroziunea albiilor râurilor, revărsarea râurilor, creșteri rapide ale nivelulurilor apelor, închidere/rupere de drumuri și poduri, afectarea rețelelor de transport/electricitate, inundații ale clădirilor și infrastructurii, posibile blocaje ale canalelor, din cauza plutirii în derivă a gheții desprinse de pe versanți.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: www.yr.no, www.varsom.no/en/, http://oslo.mae.ro/, www.mae.ro, www.meteoalarm.eu şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Comenteaza