Avertizare de călătorie pentru românii care călătoresc în Turcia. Anunțul MAE

Avertizare de călătorie pentru românii care călătoresc în Turcia. Anunțul MAE
| Foto: capital.ro

Ministerul de Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Turcia în privința unui incendiu în regiunea Canakkale.

Focul a izbucnit în apropierea satului Kayadere și s-a extins pe o suprafaţă de peste 15 kilometri pătraţi. Șase sate au fost evacuate și alte trei au fost pregătite pentru evacuare.

S-a acționat cu avioane, elicoptere, utilaje de construcţii şi peste 1.100 de membri ai personalului de intervenţie pentru stingerea incendiului.

Guvernatorul regiunii a cerut cetățenilor să folosească autostrada Canakkale - Izmir doar în situaţii de urgenţă ca urmare a acţiunilor întreprinse pentru stingerea incendiului. De asemenea, circulaţia navală prin strâmtoarea Dardanele este afectată.

MAE le recomandă cetăţenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunilor diplomatice ale României: Ambasada la Ankara +905323181726, Consulatul General la Istanbul +905335420695 sau Consulatul General la Izmir +905304150077.

Comenteaza