Cea mai simplă soluţie pentru a slăbi sănătos. Dieta cu dovlecel, minus 7 kg

Cea mai simplă soluţie pentru a slăbi sănătos. Dieta cu dovlecel, minus 7 kg
| Foto: Arhiva

Cea mai simplă soluţie pentru a slăbi sănătos pe perioada verii, dieta cu dovlecei este simplă şi plină de avantaje.

Cum tii dieta cu dovlecei

Poti consuma dovleceii in stare cruda, in salate prospete si revigorante, la gratar sau fripti usor in tigaie cu putin ulei de masline, sare, piper si usturoi. Supa de dovlecei este si ea un preparat delicios, satios si benefic pentru silueta ta, iar daca faci un sos simplu din dovlecei, rosii si busuioc, poti servi chiar si o portie de paste integrale in cadrul dietei.

In principiu, cu cat gatesti mai putin si mai simplu dovleceii, cu atat obtii mai multe vitamine, minerale si substante nutritive.

Totusi, pe perioada dietei nu te repezi sa mananci dovlecei pane, trecuti prin faina si ou. Chiar daca sunt foarte buni la gust, isi pierd proprietatile nutritionale si iti furnizeaza mai multe calorii.

Dovleceii nu pot fi consumati singuri in dieta decat pe o perioada scurta de timp - maximum 7 zile, pentru a nu aparea carente de minerale si alte substante nutritive in organism.
Pe parcursul celor 7 zile de dieta redu cat poti de mult consumul de carbohidrati rafinati, adica paine alba, orez alb, paste obisnuite, sucuri carbogazose si dulciuri, printre altele.
In schimb, consuma cat mai multe legume si fructe si respecta cele 3 mese principale ale zilei, si cei 2 l de apa.

Etichete
Comenteaza